A Yummbert nem fogjátok UBER-elni!

Az alábbi írásomat a Yummber közösségi konyha-megosztó rendszer alapítójaként, egyszersmind dühös művészként, léha üzletemberként és nem utolsósorban felháborodott és elkötelezett Uber felhasználóként írom.

Előrebocsátom: nem leszek se cizellált, se finom, se nőies (mondjuk az igen, mert kicsit hisztizni is fogok), ellenben leszek mocskos szájú, alpári, lázító és politikailag inkorrekt.

Menjetek ti a jó büdös szájbabaszott kurva anyátokba! Hogy kik? Pintér, Fónagy, Seszták, Varga, Lázár, Deutsch, Tarlós, és természetesen Orbán is – de sorolhatnám tovább, akik még nyugodtan megbaszhatják a kurva édes anyjukat, csak akkor nem maradna hely a további mondandómnak.

Az Uber ma feladta a harcot az ellen a szívatás ellen, amit ti ostoba, kőbunkó, szarházi, korrupt és végtelenül cinikus gecik (bocs Lajos, ezt a szót nem sajátíthatod ki) műveltek velük lassan egy éve, és közölte, hogy a sofőrjeiket védve inkább felfüggesztik a magyarországi tevékenységüket. Fasza.

uber_-1024x576

Sikeresen kiüldöztétek tehát a múzsámat. Igen, nekem, bevallom – és büszke is vagyok rá -, hogy az Uber volt a múzsám, amikor kitaláltam a Yummbert. A Yummbert, aminek a nevében most pedig kiásom a csatabárdot ellenetek! Vége az asztal alatti tárgyalásoknak, leszarom, hogy mit ígértek az seggnyalásra képzett nyelvek együttműködésre hajlandó kollégák az általam alapított cég nevében, és főleg azt szarom le, hogy ti mit ígértetek nekünk, mert semmi dolgom olyan tetű adminisztrációval, aki megszavazza, hogy egy-két csókos, taxi-üzletbe mászott korrupt milliárdos politikus miatt kibasszák Európa közepéből az elmúlt 20 év legnagyobb és leginnovatívabb startupját. Merthogy ugye azt senki nem veszi komolyan (még ti sem), hogy a taxistörvény, meg az adóelkerülés, meg az anyámpicsája… Igen, kiszekáltátok az Ubert ebből a doh-, láb-, és szarszagú országból, amit ti tettetek azzá. A legszebb az, hogy erre még büszkék is vagytok, és ráböffentetek egyet a Vidi páholyból.

007

Hogy ne csak belterjes legyek, hanem az is értse, aki eddig csak a négybetűs szavakon rugózott: pártunk és kormányunk – jelesül az NGM – hónapok óta folytat titkos ürgebőrbe varrt földalatti tárgyalásokat velünk, azaz a Yummber konyhamegosztó rendszerrel. Házon belül csak lex Yummbernek hívják, mint valami James Bond filmben a titkos kódot. Először persze azt akarták, hogy az összes házigazda csak úgy lehessen vendéglátó, ha papírt hoz a NÉBIH-től, majd bejelentkezik valamilyen vállalkozási formába, majd számlát ad, és bizonylatot. Ez körülbelül akkora baromság, mint amekkora cinikus geciséget akartak ráerőltetni az Uberre. Idióták! Legyen minden Uber autó sárga, plusz legyen mindegyikben CB rádió és kártyaleolvasó! Eszeteknél vagytok?! Sárga?! Kártyaleolvasó az Uberben?! Meg CB rádió?! Persze ezek nem egyszerűen kőbunkó tapló barmok – azok csak a csicskásaik, meg a híveik – hanem végtelenül cinikus geciládák. Pontosan tudták, hogy ezt közröhej fogja fogadni, de erre ők majd ártatlan boci szemekkel majd mantrázzák csak, hogy „egyenlő pályák, egyenlő esélyek”… A kurva anyátok redvás picsájának a fodros szélét fessétek be sárgára, és dugjatok bele föl egy CB rádiót meg egy POS terminált. Oda, bazdmeg.

Nekünk bezzeg ígértek fűt-fát, ha jól viselkedünk, és nem szarunk oda a szoba közepére (most épp ezt teszem) hogy mi lehetünk majd ennek a jobban teljesítő, szép országnak a dísz-zsidai. Ezúton közlöm, hogy nem szeretnék dísz-zsidó lenni. Legyek csak rohadt, büdös zsidó. Az sokkal tisztább beszéd. Üldözzetek minket is basszátok meg, nem kell az Uber és az Airbnb háta mögött támogatni a kis magyar startupot. Köszi, nem kérek belőle. Egyedül ugyanis ez nem megy. Ez nemcsak szolidaritás az Uberrel (az is), hanem üzleti érdek is. Nem az a dolgunk, hogy nektek tessünk, hanem az, hogy annak a kevés jófejnek szolgáltassunk, akik nem olyanok, mint ti. És magasról leszarunk benneteket. Ha minden jól megy, akkor pedig el is húzunk ebből az országból. De gyorsan. (Viszont, ha már a startup kérdésnél tartunk, innen üzenem minden magyar startupnak, hogy soha nem lesz helyes pálya az, hogy a saját országod korrupt kormányával elfogadtasd magad és színpadi bábja legyél a „támogatjuk az innovációt” digitális startup stratégia bullshitnek.)

Azt is közlöm, hogy a kormány suba alatti tárgyalásai velünk, azaz a Yummberrel, mától kezdve semmisek a részemről. Dugjátok föl magatoknak a jóindulatotokat, meg a szabályaitokat is. (A CB rádió és a POS terminál mellé.) Mostantól kezdve nincs több egyeztetés, nincs több zárt ajtók mögötti szupertitkos tárgyalás. Mi végig a megegyezésre törekedtünk, de ezek után egy szavatokat nem hisszük el. Minket is tavaly ősz óta szopattok. De majd januárban. Majd februárban. Majd márciusban. Majd most. Majd a Deutsch Tomi beviszi…  Ja. Nyilván.

Fogalmatok nincs az életről, persze honnan is lenne, életetekben nem dolgoztatok még a piacon, csak az adókból elsikkasztott állami pénzt költitek. Mi a kurva anyátokat akartok ti szabályozni, amikor lövésetek sincs arról, hogy miről szól a való élet? Ha ilyen ostoba, tapló, korrupt geci hatalom alatt találták volna föl a repülőgépet, akkor soha nem szállt volna föl egy darab gép se a levegőbe, mert „milyen az má, hogy a levegőbe, mi? és mi lesz akkor a lóvasúti fejlesztésekkel?”… Nem lenne ma légi-közlekedés, ha a törvényhozás azon izmozott volna, hogy előbb meg kell alkotni a légiforgalmi törvényeket, és csak majd azután lehet fölszállni bármilyen gépnek is a levegőbe. Törvények tisztelete?! Milyeneké, basszátok meg?! Amiket ti hoztok seperc alatt?! A zsidótörvényeknek is örülni kellett volna anno dacu? Bazmeg, fordítva ültök a lovon. Azért tartunk benneteket (mondjuk én nem) hogy söprögessétek föl az utat az új, a jó, a szép, a hasznos kezdeményezések előtt, bármilyen furák is, főleg a ti kőbunkó fejeteknek! És ha elétek kerül valami szokatlan kabát, akkor ahhoz varrjatok takarosan sok szép kis színes gombot, és nem fordítva, oké?!

Ááááááááááááááá! (ez nem ásítás, hanem egy nagy ordítás volt)

Faszom kivan, de tényleg… Ilyen tunya, lusta, sunyi birkák vagyunk mi is, a kisebbség, hogy szó nélkül átszállunk a kék buszra, vagy vissza a sárga és drága taxiba? Félreértés ne legyen: nem gondolom, hogy a többség Ubert használ vagy akár valaha is hallott volna a Yummberről. És ha hallott is, akkor nem merte még kipróbálni, mert „ugyan, milyen az má’, hogy fölmegyek valami vadidegenhez bazmeg, és mi van, ha megmérgeznek”? Sajnos nem mérgezi meg az ilyeneket senki, pedig lenne rá igény, legalábbis a részemről.

Ez a többség soha nem fog kivonulni az utcára se a Matolcsy uncsitesóknak szétszórt százmilliárdjai, se a Questor százmilliárdos macinyomdás kötvényei, se a többezer milliárdos elkiflivégezett nyugdíjvagyona miatt, mert NEM ÉRTIK. Ilyen állat nincs – mondja a viccben az egyszeri paraszt, amikor meglátja a zsiráfot. De amikor a zsebéből kihúznak valakik (tuggyukkik, az elmúttnyócév mocskosgyurcsányék) 300 forintos vizitdíjat, vagy havi párezres internet adót, akkor bezzeg tele lesz az Erzsébethíd, vagy a népszavazófülke. Nincs tehát nagy illúzióm, hogy ez a százezer fős kisebbség kivonul-e az Uber betiltása miatt az utcára.

Bár… meg lehetne próbálni, hm? Na, most komolyan. Miért nem megyünk ki a Parlament elé mind a 160 ezren, plusz az ezer-valahány-száz Uber sofőr?! Miért nem zárjuk el az utat ezek elől a senkiházi geciládáktól, hogy ne tudjanak bemenni és teleszarni azt a szép, Steindl Imre által tervezett épületet a trágyaszagú törvényeikkel?! Csak kérdem.

BRÉKING!!!

Most hívott vissza Gulyás Marci, akinek nálam sokkal nagyobb rutinja van a tüntetések, kisujjtörések és láncra vert elvonszolások terén, de amikor elmondtam neki, hogy min basztam föl az agyam, akkor azt mondta, hogy nyáron nem lehet forradalmat csinálni, az inkább egy tavaszi vagy őszi téma.

Hát akkor ezt elbuktuk. Mi tényleg nem fogunk az Uber miatt kimenni az utcára. Se most nyáron, se ősszel, se télen. Nekünk nem az útlezárás, meg a kukagyújtogatás az eszközünk, a picsába! Azt hagyjuk inkább a városligeti kopaszoknak. Oké, szóval a többséget se az Uber nem izgatja, sem a Yummber, sem a jópofa startupok, sem pedig az ellopott százmilliárdok.

Viszont ha az a kevés jófej ember is föladja, akik Ubereztek, akik Yummbereztek, akkor még a mainál is egy sokkal mogorvább, prosztóbb, szürkébb és monotonabb világ lesz. És ezen talán pont mi, épp az ilyen Uber és Yummber szerű alternatív rendszereken keresztül tudjuk kifejezni a protestálásunkat a dohos és lábszagú rendszerrel, rendszerekkel szemben.003

Háziasszonyok, háziurak! Kedves, ám csekély számú jófej vendégek, ti éhesek és kíváncsiak! Ti sokkal fontosabbak vagytok nekünk, mint egy bármilyen adótörvény, ami majd csak a stadionokra fordított adóforintok begyűjtésére hoztak létre. Főzzetek csak rendületlenül, hívjátok meg egymást vendégségbe, habarjátok csak a házibulikon a szamizdatot, rántsátok csak be újra a stencilező gépeket, szóval ha már az utakon elvérzett, akkor legalább a lakáskonyháinkban győzzön a forr a dalom – vagy a maceszgombóc leves…

Jó étvágyat!

yummber bubi

 

 

 

Reklámok

31 responses to “A Yummbert nem fogjátok UBER-elni!

 1. Vélemény reakció a véleményedre, semmi tobb: Mi a francért menne az ember az utcára tűntetni az Überért? Lássuk be voltak problémák az Überrel (és vannak is, sok országban tiltólistás)… és a legnagyobb probléma, a sikerük része az ároptimalizálás, adóoptimalizálás (ami lássuk be versenyszempontból nem túl jó).
  Lássuk be az Über, az nem a csúcs, egyszerűen egy jobb dolog mint ami most van. Mi lenne, ha valaki csinálna valami fasza appot, valamelyik taxitársoságnak (akár az elsőnek ingyen, a többi a kialakuló verseny miatt úgyis megveszi). Mondjuk az appban lehetne követni az utazás útvonalát, esetleg előre eltervezni azt, gps pozíció alapján online rendelni taxit, és még válogathatnánk is a lehetséges kollegák közül, hogy ki jöjjön értem, mert mindenkinek van értékelés, kommentjei, csillagjai… ergo ugyan az mint az Über… Hidd el, ha egy társoságnak felajánlasz egy ilyen appot, egy ilyen szolgáltatást ingyen, nem fog rá nemet mondani… ha meg valamelyiknek van ilyen, akkor őket többen fogják használni, és a többinek is kell… és kész a kormányunk által megálmodott Über (sarcasm)! Persze minden maradna a régiben, ha technofób vagy, rendeld meg a taxit telefonon, és majd a diszpécser küldi a lepusztult telecigizett fullbunkó hiénát… ha kicsit értelmesebb vagy, akkor az appon megrendeled, és a szar 2-3 csillagos sofőrt küldöd a kurva anyjába… ergo gyorsan kihullik a selejt, nem lesz érdeke egy társoságnak sem őket alkalmazni… És akkor lehet egyen tarifa, meg bármi… a szolgáltatás minősége javulni fog…

  Na ez volt az én ötletem 2 sör után, kérlek javíts ki, ha tévedek!

   • Akkor kérlek pihenj egy kicsit, és ha lesz erőd, akkor válaszolj, mert valóban érdekel a véleményed

   • Szia Peti!
    Ebből a retkes posványból valóban nem lehet nyári forrradalommal kimászni.
    Se őszivel, se télivel, se tavaszival.
    Tehát a haverod kibaszitt nagyot téved.
    Ezek a gennyládák alig várják, hogy valami idióta forradalmár társaságra ráereszthessék a kutyáikat. Ettől aztán rendesen összeszerná magát a maradék hazafi.
    Szerénytelenül hangzik tudom, de van jobb és tutti megoldás. :-)

  • Kedves Lajos! Van információd vagy vmilyen ismereted a Bp.-i taxizásról? Szép dolgokat írtál😃 de szerintem lövésed sincs a valóságról.

   • Valóban nincs… nem vagyok bp.-i, (de volt szerencsém párszor az Übert is használni, meg a taxit is mikor fent jártam)… szegedi vagyok, talán ezért ilyen a valóságról alkotott véleményem (:D)… De könyörgöm, a jó magyar szokást ne tartsuk már, hogy egyszerűen annyit mondotok, hogy nincs igazam… valaki írja már le, hogy miért, és akkor végre megértem…

  • Kalmár Péter véleményéd kérdezed? Tényleg? Elolvastad a cikket? Szerintem az elég kimerítő vélemény volt! Amint látod, nem csupán az amerikai (ihletésű) startupokat, hanem a magyarokat is szívatják, és nem csupán a startupokat, hanem mindent, amire még nem tették rá a mocskos, szaros ragadós, pálinkás-korbászos mellsőlábukat. Itt nincs “más ötlet”, alternatíva, tárgyalgatás satöbbi. El kell hajtani őket a büdös picsába vagy így vagy úgy, de mindenképpen, és alapjaitól felépíteni egy működő országot.

   • Teljesen igazad van… de nem is egy magyar Überre gondoltam… hanem a mostani taxis rendszer feltuningolásán… a legnagyobb probléma most, hogy a taxitársoság szarik bele, hogy milyen sofőrök dolgoznak nekik, mert miért is érdekelné… ha lenne valami rendszer, ahol az emberek tudnák értékelni a szolgáltatás minőségét, akkor már érdekük lenne a szolgáltatás javítása. Igen, valóban más a rendszer Bp-en és mondjuk Szegeden… pl itt tudom, hogy nem hívom az xy taxitársoságot, mert már náluk párszor beszoptam… és ha sokan hasonló véleménnyel vannak, akkor kénytelenek lesznek kideríteni, hogy hol a probléma…

  • Ez a cikk elsősorban nem az Uberről szólt, hanem arról, ahogy ez a gátlástalan szemétláda tetűarcú szarhalom ellehetetlenít minden olyan vállalkozást, amelyet nem tejel. Védelmi pénz, úgy hívták ezt 20 éve, és akkor még büntetendő volt.

   • Az én ötletem (amiről még senki nem írta le, hogy mi a hiba vele), pedig arról szól, hogy ezt a gátlástalan hatalmat is ki lehetne játszani… rohadt leleményes nép tudunk lenni, mit nekünk onlájnkassza, meg okostrafik… most sem kasz blokkot, és most is 60-70-el halad a forgalom 50-es táblánál… hoztak egy lexÜbert? Hát használjuk a jelenlegi rendszert, oldjuk meg, hogy ez jobb legyen… a Taxit nem fogják betiltani (mint látjuk)… akkor ha nincs más megoldás, ezt kell valahogy meghekkelni, jobbátenni… A legnagyobb problémája ennek a rendszernek, a verseny hiánya… tehát valahogy versenyt kell teremteni… mivel több Taxitársaság van, több taxisofőr van, még mindig lehetne versenyt kialakítani (bármennyire is ellenzik). De tegyük fel, ha lenne egy app, amiben mondjuk a user saját maga követheti az utazás útvonalát, és amikor megérkezik, látja, hogy körbe-körbe ment, adhat az adott taxisnak egy jó nagy dislikeot, meg leírhatja, hogy végig cigizett, meg jól megmutatta neki a várost (mondjuk rendszám, vagy akármilyen azonosító alapján)… aztán jön a másik user, és látja, hogy a taxi amibe készül beszállni, már 50 negatív értékelést kapott, akkor tuti, hogy inkább nem ül be. Ez gyorsan elérné szerintem a célját… Mondjuk ez még a Waze-nak is egy fasza featureje lehetne.

    Hogy egyértelmű legyen, azért ezt a taxis-überes dolgot nyomom, mert erre van ötletem, de a lényeg, hogy fontosnak tartom az ember közti kommunikációt, és vitát (amit most éppen hiányolok). Sajnos valóban ilyen a rendszerünk, de szerintem ezt a fenti cikket olvasók 90%-a nagyon jól tudja, ezt sajnos nagyon nehéz megváltoztatni… pláne azzal, ha csupán leírjuk a mocskosságát, és pont.

    Jajj és még egy kérdés eszembe jutott: Az oszkar, a blablacar és hasonlók, hogy-hogy működhetnek? Vagy ők nem taxiszolgáltatás? És ha nem akkor miért nem? És az Über miért volt az?

  • Az megvan, hogy ha a bevételi arányokat nézzük, az Uber több adót fizetett, mint a taxisok? App a city taxinál van szt hiszem, de a jelen döntés után az én kis mini-forradalmam az lesz, hogy nincs az az isten, hogy taxiba üljek. Majd valahogy megoldom máshogy. Sosem Ubereztem, mindig taxiztam, amikor ilyesmi kellett, de mostantól még a gyaloglás is előrébb való opció lesz, mint akár egyetlen taxi is. Enge elvesztettek!

   • Na ja, az ilyen miniforradalmak kellenek! Én sem járok CBA-ba, és trafikba is csak végső esetben megyek

 2. Valaki mondja már meg nekem, ki az az elmebeteg, aki elmegy egy vadidegen emberhez kajálni? Jó hogy nem szarni meg fürödni jártok egymáshoz.

  • Kedves Papgabi. Szerintem akik jófejek. Akik nyitottak. Kíváncsiak. Élményekre vágynak, nemcsak biztosra mennek. Akiknek belefér akár egy csalódás is, cserébe azért, hogy éri őket valami ismeretlen, különleges élmény: ízek, emberek, lakások, bármi. De azt hiszem, hogy ezt neked nem fogom tudni elmesélni… (és nem akarlak sokkolni, de igen, olyan is van, hogy szarni és fürödni járnak valakik egymáshoz)

  • Járnak szarni meg fürödni is, sőt még szállás is van benne, úgy hívják Airbnb… Amúgy meg csak első alkalommal idegen, másodjára már nem az… veled még nem volt olyan, hogy megismerkedsz valakivel, és az anyukája főz nektek? Ő is idegen…

  • Na lássuk:
   Ha étterembe mész, akkor ismerős emberekhez mész? Tudod, hogy ki és miből főz neked bármit? A törzshelyeden kívül biztos nem. Nem érzem annyira életszerűnek, hogy mielőtt beülök egy étterembe, elmegyek sörözni a séffel meg a pincérrel, hogy eldöntsem beülök-e.
   Amúgy ha jársz bármilyen fürdőbe, az pont ugyanaz, mintha meghívnád a vadidegent otthon a fürdőkádba…

 3. Csak nehogy sértődés legyen belőle! Kisbetűvel; kósa és rogán! Nekem nem hiányzik egyik sem, de a felsorolásból kimaradtak, lehúzott gatyával beállhatnak a sorba….

 4. Az egyik legjobb írás, amit mostanában olvastam, köszönöm! És én például szívesen mennék “idegenekhez” enni az otthonukba. Nem hiszem, hogy egyedül lennék ezzel így…

 5. Csak annyit tennék hozzá ami a sajtóban nem egyszer elhangzott: Az Uber több adót fizetett az elmúlt időszakban, mint a legnagyobb taxis társaság, 4x akkora forgalomra.
  Hogy is van ez? A hírek szerint az Uber ~2m Forintnyi adót fizette be X időszakra, míg az egyik meg nem nevezett taxis társaság sokkal nagyobb pénzforgalma alapján csak ~500e körüli összeget.

  • A taxis társaság és a taxis az nem ugyanaz.
   Egy taxis nem fizetést kap, hanem fizet azért, hogy egy taxitársaság neve alatt dolgozhat.
   A taxitársaságnak a tagdíj a bevétele, és az fix. Független attól, hogy a taxis hány címet kapott.

 6. Nem tudom mit vartal en valamikor regesregen (sacc 2000 elott) halottam egy inturjuban talan Kosaval, hogy azert kell bemondasra elfogadni a parlamenti kepviselok koltsegteriteset, mert nem elvarhato hogy a 60-70 eves nenik -akiktol lakast berelnek- bejelentkezzenek csak emiatt egyeni vallalokozonak. Erted bazd meg es szavaz adotorvenyekrol amikor meg kozepiskolai szinten sincs tisztaban azokkal sem amelyek ra vonatkoznak/hasznal rendszeresen.
  Meg amikor megmagyarazzak hogy azert szamoljak el 100%-ban koltsegnek az oltonyt, mert a valasztok elvarjak, hogy tisztesegesen nezzenek ki. Ugyanakkor pl egy biztositasi ugynokot APEH(akkor vagy NAV) ugy megbasznanak ha megprobalna hogy 6-os ikreket szulne. Na en ekkor rajottem, hogy ezeket kurvara nem erdekli a tarsadalom jolete, fejlodese csak es kizarolag a sajat farkuk hogy mindenbe beletegyek es magukenak kovetlejek amit megjeloltek.
  Ezert rohad ez az orszag.
  Nagyon keves olyan torveny van amivel a valosaghoz es jovohoz igazodnak. Igy fejbol talan egyet tudok megnevzeni az elmult 8 evbol. Most mar lehet torvenyesen csigat, gombat gyujteni. Nyolc ev utan ennyi kibaszott gombagyujtes aztan kalap.

 7. Kedves Péter!

  Remek ez az írás,szívemből szólt minden szavad, Über használóként és magánemberként is.
  Nagyon találóak a szavaid,nem is kell finomkodni ezzel a rakás szar,geciláda,senkiházi,csaló politikussal,akik még el is akarják hitetni,hogy igazuk van olyan dolgokban,amikhez közük sincs még gondolati szinten sem. Még magukkal is kibasztak,hiszen többségük Übert használt,gondolom,ültek már szagos,büdös taxiban egy rothadt fogú,olcsó napszemüveges,bűnöző kinézetű sofőr mellett…

 8. Visszajelzés: End Down | Kalmár Péter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s