Dörner György naplója

Előszó:

Nem ismerem Dörner Györgyöt személyesen, de a színházban és a filmjeit látottak alapján jó adottságú és az átlagnál jobb színésznek tartom. E mellett bizonyára kiváló férj, rendes apa, és a hazájáért és a magyar kultúráért aggódó felelős állampolgár.

Az alábbi képzeletbeli napló tehát csak az én alantas és romlott fejemben született, ő bizonyára soha nem gondolna, s a legkevésbé sem írna ilyeneket.

Kedves Naplóm!

1.

Úgy néz ki, hogy végre révbe érek és nekem is lesz színházam. Beszéltem Szamival, Vidnyánszkyval, Csurka Pista pedig Vona Gabiékkal egyeztetett, és úgy tűnik körvonalazódik egy olyan politikai alku, aminek eredményeképpen megkaphatom az Új Színházat. Hát, kíváncsi leszek. Jó lenne, ha egyszer már nemcsak a szadesz és a maszop, hanem a fidesz és a jobbik és/vagy miép alkujainak is lenne valami látszatja.

2.

Állítólag Viktor rábólintott és Szaminak azt ígérte, hogy szól majd Tarlósnak. Na, most majd kiderül, hogy tényleg egy olyan tökös polgármester ül-e ebben az elfajzott fővárosban, aki hajlandó olyan döntést is hozni ami a nemzeti oldalnak kedvez? Itt lenne az ideje.

3.

Csurka lelkes, nemsokára már elkezdik próbálni a darabját a Karinthyban. Úgy látom, hogy ez a színházasdi újra képes Pistába lelket önteni. Jó lett volna ez 8-10 évvel ezelőtt, de hát ha most érett meg rá az idő, akkor nosza!

4.

Ellentmondásos híreket kapok, de mindenesetre az biztató, hogy Bereményiék nem pályáznak, mert Tarlós megüzente nekik, hogy ne járassák le magukat, mert megvan a jelölt. Majd meglátjuk, hogy az én vagyok-e, vagy megint átbasznak, és végül Márta Pistának adják.

5.

Vidnyánszky megnyugtatott, hogy felőle is biztatóak az ígéretek. No, akkor munkára föl: holnap jelenik meg a pályázati kiírás, kiveszem, írok valamit, oszt majd kiderül a beborul. Az igazság az, hogy már annyiszor szivattak meg, hogy majd akkor hiszek mindent ha látom.

6.

A ballib, kozmopilita férgek Csáki Jutkával, Koltaival az élen már megint vinnyognak és rettegnek attól, hogy fel kell adniuk egy liberálmétely bástyát. Nem baj, csak sikongassanak. Szerencsére MGP már felfordult, úgyhogy ő már nem tud beszállni a zsidó siratóasszonyok kánonjába.

7.

Dacára annak, hogy Schiller zsidó volt, a Haramiákat azért bemutatnám. Bele is írom a pályázatomba, csakhogy ne fogják rám, hogy antiszemita vagyok, mint Pista, aki persze szintén nem az, csak ezek a szánalmas kávéházi zsidók terjesztik róla. Csoda, hogy utálják a zsidókat? Mármint nem úgy…

8.

Beleírom Jirzi Menzelt a pályázatomba, mint rendezőt – remélem nem fog róla azelőtt tudomást szerezni mielőtt megkapom a színházat, mert az kínos lenne, de Szami aszonta, hogy nyugodjak meg, ha kell akkor majd ő beszél Szabó Pistával, és ő majd lerendezi. Azért teljesen nem nyugodtam meg, de beleírtam a nevét.

9.

Na, összeül a híres-nevezetes szakmai zsűri, aki majd eldönti, hogy én milyen színházat fogok csinálni? Kész cirkusz. Ők persze nagyon tudják hogy kell színházat csinálni. Kovács Adél különösképpen. Ascher meg… na ezt inkább hagyjuk. Soha életében nem vállalt semmilyen felelősséget még igazgatóként, csak megfellebbezhetetlen megmondó emberként. Nem mondom, hogy rossz rendező, sőt, de azért már itt az ideje, hogy ne ő fújja állandóan a vitorlába a passzátszelet. Ez most nem a te szériád, Tamás, ha ezt nem látod, akkor ostoba vagy, bármilyen jó rendező is, vagy támogass, vagy ne gyere zsűrizni engem!

10.

Hát megvolt a meghallgatás. Megalázó volt. Koncepciózus és előre megszerkesztett. Mindenki már előre tudta, előre úgy jött be, hogy Mártát fogják kihozni győztesként. Hányingerem van tőlük. Hogy jönnek ők ahhoz, hogy idióta kérdéseket tegyenek föl nekem?! Ki a faszok ezek? Ezeknek senki nem szólt, hogy rendszerváltás volt?! Segítség! Oké, a minisztériumból meg a fővárostól rám szavaztak, de azért ott is volt egy hülye picsa, aki egyszerre két szavazatot adott le: rám és Mártára. Úristen! Kikkel vagyunk körülvéve! Most Tarlóson a sor, hogy lesz-e mersze ellenszegülni az oligarchákkal? Jobb lenne ha nem ismerném az előéletét és a beállítottságát, kicsit félek, de megnyugtattak, hogy minden oké lesz.

11.

Megnéztem a Karinthyban az eredeti helyszínt, és mondhatom, hogy Pista darabjai még mindig ütnek! Utána Pista nagyon elegánsan és egy hamiskás mosollyal egy újságírói kérdésre lenyilatkozta, hogy lehet, hogy hamarosan talán lesz neki is Pesten színháza. Nana, Pista drága! Te csak tanácsadó leszel, azt ne feledd! Neked túl jó a szíved, és a romlott színházi éveid alatt sok léhűtő gyűlt köréd ahhoz, hogy meglágyulj majd. Bízd csak rám a döntéseket.

12.

Vidnyánszky nem veszi föl a telefont, Szami pedig hablatyol. Állítólag felmerült, hogy érvénytelenítik a pályázatokat, hogy Tarlósnak mégse engem kelljen kihozni győztesnek a 6:2 miatt. Ha ezt megteszi, akkor én kivándorolok ebből a kibaszott országból! Komolyan mondom, hogy vicc ami itt megy tökölődés címen.

13.

Győzelem! Mégis sikerült! Visszatért az emberek szavába vetett hitem – amúgy meg mindenki kinyalhatja a seggem!

Reklámok

9 responses to “Dörner György naplója

 1. Nyáron történt már hasonló eset az Operában- Horváth Ádám pályázata állítólag 8:1 arányban volt elfogadott, még a kinevezése is megtörtént fél napra.Aztán győzött az1, azaz egy ellenszavazat mögött fölsorakozó “többség”.. Így van és kész! mi a probléma?…

 2. Aljas hazugság!

  Ez nem lehet a hangművész úr naplója. Ebben mondatok vannak megfogalmazva. Alig-alig van helyesírási hiba benne. Sehol frázis-özön? Lebuktál.Ahogy figyelem, ez a műfaj inkább Kalmár Péter úré. Ő képes önmagát adva hasonló magasságokat elérni, mint Dörner úr. (Nem mellesleg, volt már közöm néhány pályázathoz, de ekkora szart még nem láttam.)

 3. Gyenge poénok ezek, kérem. Ilyet bárki ír, pár perc alatt.
  Bár az utolsó mondaton kis híján elmosolyodtam, mert az igaz.
  DGY

  • Egyetértek; én is pár perc alatt írtam, és nem is gondolom poénosnak. S bár nem vagyok lélekturkász, az érdekelt, hogy mi játszódik le ilyenkor valaki fejében, és próbáltam az empátiámat felkelteni – mivel nem ismerjük egymást, tehát nem is lehet személyes benyomásom… Amúgy sok szerencsét: én biztos megnézem a bemutatóitokat!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s