RE-SIGN

Nem tudom, hogy kik és milyen felállásban, kinek a vezetésével, és milyen felhatalmazással tervezték meg ex-kisdoktorunk lemondatását, de sajnos meg kell mondjam, hogy akárki is volt az értelmi szerzője a kommunikációnak: zseniális volt! Nyilván ehhez Orbán is kellett, tehát vagy ő az értelmi szerzője az egésznek, vagy a csapata egyik prominense, a lényeg, hogy ezt a kommunikációs ívet még tanítani fogják!

Hogy miért lelkesedem? Természetesen nem az emberek emberéért, nem az egész cirkuszért, nem a lényegért, nem az elbaszott és megnyomorított életünkért, nem az ellopott demokráciáért (bár ha valamit ilyen könnyen el lehet lopni, akkor vigyék!) de lelkesedem pusztán azért, mert egy alapvetően köztörvényes bűnözőknek, idióták halmazának, agyament és realitásukat vesztett csinovnyikoknak gondolt társaság egyes tagjairól kiderült, hogy mégse olyan hülyék, mint ahogy azt gondoltam: sőt!

Nézzük az alaphelyzetet.

Kiderült ami kiderült, és ez ráadásul váratlanul derült ki (mégha Kövér doktornak lehettek is előre baljós sejtései), és ez az egész nyilván nem a vívónak volt a legkínosabb, hanem a gazdijának. Ez tény.

(Bazmeg Palikám, mi a lófasz ez amit a HVG lehozott?… Viktorkám, ugyan már… nehogy azt hidd… tudod az úgy volt… Ó bazmeg, az már rég rossz ha tudod az úgy volttal kezdesz nekem egy mondatot… Most mi a bánatot csináljak veled? Ezt tetted velem?!… Viktorom, természetesen lemondok… ha úgy akarod… Akarja akinek három anyja van, most már edd meg amit főztél… és kussolj, majd mondom, hogy mi lesz!… Igenis, kérlek…)

Namármost, hogy lehet ebből a szarból elegánsan nemcsak kimászni, hanem még az előnyükre is fordítani ezt a kínos intermezzót?

(Először is várjunk… Hátha elcsillapodik a zaj, és hátha ellenszenvesek lesznek a népnek a támadók… Csupa értelmiségi biboldó úgyis… Minden csoda három napig tart… Ha nem, akkor majd kitalálunk valamit…)

Hát így.

Először hagyni kell, hogy álljon föl a gittegylet (ami magától nyilván nem áll föl, csak ha rájuk szólnak), hozzon csak egy dodonai ítéletet, amit mindenki úgy értelmezhet ahogy akar, majd egy előre borítékolható végítéletet (a doktori visszavonását) hozza meg erről a SOTE, méghozzá úgy, hogy az illetékes miniszter felbontatlanul küldi be nekik ezt a véleményt…

Szép lenne, ha Orbán intézte volna úgy, hogy mindez a szöuli konferencia időpontjára essen, de hát ennyire azért talán még ő sem akkora konspirátor… (Bár ki tudja?)

Amikor megkérdezik Orbánt, hogy szerinte le kell-e mondania Palinknak, akkor ő szentnek és sérthetetlennek állítja be az elnököt és az egész alkotmányos berendezkedést, amihez ő persze hozzá se nyúlhat…

(Viktorom, most már tényleg hadd mondjak le… olyan kínos ez az egész nekem… Hát a faszom nem kéne?! maradj a seggeden, majd szólok!… és ne hívogassál állandóan!)

Ezután hagyjuk szerencsétlen ex-doktort kirakni egy mikrofonállvány elé, ahol magyarázkodik, hogy nem mond le.

Majd hagyja elmérgesedni az egész jobboldali sajtót az öregfiú ellen (tévedés ne essék, ilyet le nem írhatna senki az ő ámenje nélkül) és tegye föl a kezét, hogy a döntés az elnök úré…

Közben persze dolgozik a kommunikációs csapat…

(Édes Palikám, egy egész hadsereg dolgozott azon, hogy neked hogy legyen jó, de megvan a megoldás, de még ki kell tartanod egy kicsit… Védd meg a becsületed! Jó lesz, na majd meglátod, de most nem mondom el, úgyse értenéd…)

A vége pedig a következő: ma délelőtt a Fidesz frakció-ülés elején megcsörren Orbán telefonja, hogy a köztársasági elnök azonnal hívatja – s ilyenkor neki első a kötelesség, oda kell rohannia. Ezt nyilván azt sugallja, hogy Pali bátyánk álmatlanul forgolódott egész éjjel, és reggelre meghozta a döntést: neki fontosabb az ország egysége, mint a karrierje, de a becsületén esett foltot márpedig el fogja távolítani, méghozzá úgy, hogy magánemberként beperel mindenkit, és noch dacu még a nagydoktorit is leteszi, mert ő még 70 évesen is egy ekkora faszagyerek!

Tovább is van, mondjam még? Pali bátyánk szénné fog perelni mindenkit, és nagy valószínűséggel valamit ezekből meg is fog nyerni… merthogy a független magyar bíróság… ugye…

Ezt követően immár szakavatott és főleg megbízható kezek megírják neki a disszertációját, amire summa cum laude minősítést fog kapni, mert hát ugye ezt megígérte anyukájának.

S jön majd 2 év múlva a választás, amire a Fidesz rendelkezni fog egy feddhetetlen jellemű, pernyertes dokival, aki bizony önként mondott le, és egyáltalán nem azért mert az Orbántól kokit kapott, tehát végülis ez egy tökrendes párt, tökrendes emberekkel, és főleg egy feddhetetlen miniszterelnökkel, aki maximálisan tiszteletben tartja a törvényeket.

Hát így.

Ha Orbán csak tizedannyira lenne olyan jó politikus, mint kommunikátor, esküszöm, a híve lennék azonnal, sőt adoptálnám is – csak sajna idősebb nálam egy évvel… nem baj, akkor megkérném, hogy fogadjon örökbe ő engem. Szóval ha a mindennapokban is olyan jó lenne a csapata, mint amilyen ebben az ügyben működött, akkor a haza meg lenne mentve.

De sajnos a „zseniális” kommunikációja csak az övéihez, a híveihez szól már rég, és nem hozzám…

Ha tehát csak a híveitekhez akartatok szólni, akkor ez szép volt fiúk! – s mint hatásmechanizmussal is foglalkozó szakiparos mindennek ellenére megemelem előttetek nem létező kalapom…

Reklámok

4 responses to “RE-SIGN

 1. Jajj, sztem félreérted, illetve túlszofisztikálod. Sch doktorija egy öltést se varrna. Senki nem érti, h ez mi akar lenni. Az viszont lehet, h átmegy, h q nagyot égtünk megint, a mocsok komcsik miatt. Ha erre gondoltál, igazad van. Viszont a másik oldal, az ú.n. Értelmiség igenis fellázadt. Bár a kis elsőgenerációs görcsroham szarik az értelmiségre, nélküle meg tud bénulni. Ezt sztem benézte.

 2. információ.

  a gyalázatosak gyalázatos vetekedéséről.

  benső ügy és belső is.

  mért akkor a teregetés?

  írtam; “forradalom”!
  ki kell ugrasztani a forradalmár jelölteket, s időben “ejnyebejnyézni”?

  Péter keresi Péter helyét a Péter vélt helyzetében?
  Péter “szolgál”?

  Péter!

  magam se értelmezem sokszor az én buktatóimat, az esztelen naív, bunkón alacsony színvonalú – “eszköziséggé” “léptetett” – formátumomat!

  KÁR matatni!

  ÉLETEM ÉRTELME – JÉZUS KÖVETŐVÉ LÉNYEGÜLNI!

  a Zsidó?

  döntse el ön!

  nem túlontúl régen – vetettem fel mint aféle; “időelőrejelzés” gyanánt!

  és jőni fognak kik szólani fogják Jézus nevét!

  A ZSIDÓK KÖZÖTT!

  az, hogy valóságos “KNET” hiányosságait elszenvedők, kiabálnak Jeruzsálem útca sarkain – AZ! – kérem az Ő dolguk!

  A KENET ILLATA van az ön palástján!


  idővel bizonysággá lészen!

  ezen meghasonlás – lényege – az átlényegülés!

  CSODA! – JEL! – VILÁGOSSÁG! – TUDATOS TUDATOSÍTÁS!

  IDENTITÁS!

  forradalom, JÉZUS-ban, a BÉKE HÍRNÖKÉBEN!

  áldott ember maga – Péter!

  TUDTA?


  álljon az elejére!

  ámen.

 3. az, hogy valóságos “KNET” hiányosságait elszenvedők, kiabálnak Jeruzsálem útca sarkain – AZ! – kérem az Ő dolguk!

  KENET… … !!! – javítva.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s