Töprengetek…

Csak töprengetek, és morzsolom a kis buksi fejemet. Itthon. Miközben künn az Opera előtt tízezrek tüntetnek. Apropó. Épp a napokban szembesültem vele, hogy bevonták az Opera-belépőmet. Mondjuk már nemigen használtam, mert amióta nem játsszák a rendezésemben a Gianni Schicchit, azóta alig jártam ott. Szóval csak úgy itthonról nézem a Facebook-on felváltva a tüntetést és a Dunán a gálaestet… ééés… egyik helyre sem vágyom.

A tüntetésre azért nem, mert nincs az a szent ügy, amiért kitenném magam olyan atrocitásoknak, hogy összenyomjon a tömeg, hogy mások büdös hónalj-, vagy szájszagát kelljen szagolnom, (jó, mondjuk most tél van, helyette viszont kurva hideg van), vagy hogy számos aranyos és rokonszenves ember között felfedezzek számtalan undok szemétládát, akikkel nincs az az ügy, ami miatt sorsközösséget vállalnék. A gálára azért nem, mert… ja, mert például nem hívtak. Hál’ istennek. De ha hívtak volna, akkor se mennék. Nemcsak azért, mert nem értek egyet éppen most a fennálló hatalommal, hanem azért, mert minden ilyen gála borzasztóan giccses, álságos, maníros, merev, és persze minden gálán is ott vannak azok a borzalmas emberek, akiket alig-alig lehet kikerülni, amikor szembejönnek és pofán találnak egy gusztustalan bájmosollyal. Nem tudom, hogy a Kodak Theater-ben is így van-e az Oscar gálán, mert ott még nem voltam, de gyanítom, hogy igen – bár ott biztos kicsit mégis más lehet a hangulat…

Szóval csak olvasgatom a Facebook-on a hangulatjelentéseket, meg nézegetem a feltöltött képeket. A hangulatjelentések persze többnyire ugyanúgy taszítanak, mint a tömeg. Térítenek. Jól odamondogatnak. Obszcénkednek. Agitálnak. Pártoskodnak. Összefogásra szólítanak. Valakik ellen. Valakik mellett. Vicceskednek. Meg akarnak győzni. Le akarnak győzni. Kommentálnak fűt és fát. Lájkolnak minden baromságot. Megosztanak. Kiosztanak. Okoskodnak. Elemeznek. Oké. Legyen.

A képek persze beszédesebbek, pláne ha nemcsak agitprop céllal készültek, hanem egy igazi pillanatot is elkapnak. A mai napon ilyen volt az Orbán-Fásy egymásra kacagás a Nemzeti Galériában. Zseniális. Tömör és a lényegről szól. Tardos – aki messze az egyik legszellemesebb posztoló – csak annyit írt mellé, hogy „Két nagy szellem”…

Amíg ezt az egészet csak a laptopomon kapom meg, addig nincs nagy baj, mert amikor elunom, akkor becsukom. A baj csak azzal van, hogy pontosan tudom, hogy kik azok, akiknek így a Facebook-on ekkora nagy arcuk van. Ha ezek holnap reggel be lennének rendelve a Gyorskocsi utcába, olyan kicsike lenne a fütyijük, hogy még! De még azt is megkockáztatom, hogy ezek közül néhányan szemrebbenés nélkül odaállnának bárki mögé, csak azért, hogy egy kis baksist kapjanak a szaktudásukért, a szakértelmükért, a tanácsaikért, amivel építeni és szépíteni szeretnék kis hazánkat. Mert titokban mindenki a mindenkori hatalom titkos tanácsadója akar lenni. Na jó, nem úgy, mint Kerényi, de csak azért mert ő nem titkos, hanem elmebeteg. Azért az kurvajó lenne, ha titokban én kérhetném föl állami pénzen a festőművészeket, a színészeket, a közgazdákat, az agronómusokat, a buszvezetőket és a biogiliszta tenyésztőket, hogy fogjunk össze és mondjuk meg a tutit, mi? És nemcsak fölkérhetném, de – persze titokban – én is dönthetném el, hogy ki a legjobb festő vagy giliszta? Aztán csak előterjeszteném, felvenném érte a lét, utána meg vagy lesz az egészből valami, vagy nem. Ha lesz, akkor csak somolygok a bajuszom alatt, hogy hát igen, ebben azért nekem is volt valami kis részem, ha meg nem, akkor csak sóhajtoznék, hogy istenem, mekkora nagy faszok ezek, hogy nem hallgattak rám, ebbe fognak belebukni.

Namármost, ezzel az egésszel csak annyi a bajom, hogy amióta az eszemet tudom, ez mindig és minden rendszerben így volt. A politizálni akaró művész-értelmiség (meg nyilván más is) mindig szeretett a hatalomhoz dörgölőzni, a különbség tehát nem a szándékban, hanem a fogadókészségben volt és van.

A művész-értelmiség politikai hiperaktivitása ugyanis mindig lelepleződik. Ha valaki kormánypárti, akkor az elég gyakran mindig kormánypárti is marad. (Lásd pl. Márta Pista, aki nyíltan meg is mondja, hogy egy intézményvezető művész mindig a fennálló kurzustól függ, tehát vele kell párbeszédet folytatni, és vele kell lojálisnak lenni.) Ha valaki pedig nagyon-de-nagyon ellenzéki, akkor az előbb-utóbb egyszer csak kormánypárti lesz – mármint egy váltás után. A tisztességesebbje persze hamar rájön, hogy az se lett a tejjel-mézzel folyó kánaán, ezért aztán halkan vagy hangosan ismét kiáll a sorból, és kezdődik elölről az egész. A gyávábbak pedig elvtelenül nyalják csak tovább a segget – ha másért nem, valami ködös lojalitásból, és a kedvenc kormányuk elbukása után hosszasan magyarázzák, hogy ők nem úgy nyaltak, sőt, be is kenték néha cseresznyepaprikával a nyelvüket, de csak azért, hogy az jól csípje a kinyalt segglyukakat.

Nem tagadom, távol áll tőlem az a giccses magyarosch máz amivel ha mostanság minden szart leöntenek, akkor az rögtön szép és jó, és hagyományőrző és mindenekfelett magyar lesz. Ugyanígy viszonyulok azonban a gagyi gyorséttermi bulvárcsillivilli-mocsokhoz is, ami a rendszerváltással együtt szűrődött be a mindennapjainkba, és ami azt kis maradék ízlésünket is tönkretette, hiszen épp ez ellen lettek fogékonyak azok a szerencsétlen ostobák a magyarosch giccsre. De megmondom őszintén, hogy berzenkedek azoktól a kékharisnyás – mit kékharisnyás?! lila térdzoknis (copyright by Bőhm Gyuri) – mosdatlan nagyarcú alternatívoktól is, akikről oly találóan ír blogjában izomtibor … Marad nekem tehát Thomas Mann, Kellér Dezső, Rippl-Rónai, a sólet, Gershwin, Sinkovits, Rubens, Csehov, Frank Sinatra, Velence, Királyhegyi, Puccini, Hofi, a tökfőzelék, Shakespeare, Básti, Fellini, Rejtő, Gaudi, Van Gogh, a motorozás, Piaf, Woody Allen, a csoki mousse torta, Mozart, Márkus, Klimt, Karinthy, Sondheim, Csontváry, New York, Pavarotti, Gogol, a paradicsomleves, Chaplin, Örkény, Oscar Peterson, Kállai, a Bali Sziget, Morricone, G.B. Shaw, Liszt, Barbra Streisand, Alfonzó, Dali, Bartók, Tarantino, Sammy Davis, Mikszáth, Garas… és még sokan-sokan mások, de passzolnám ha lehet Kiszel Tündét, Fekete Pákót, Győzikét, az összes VV és Megasztárt… és még sok-sok mást.

Nem tudom tehát irányzattal kifejezni azt ami tetszik nekem, mert ezek ugyan – nekem – mind zseniálisak, és mégis nagyon mások. Na, ezennel viszont a végére is értem a kis töprengésemnek: ezért nem tudok, nem akarok, és nem is fogok soha beállni semmilyen tömegbe, amíg nem biztosít felőle egyenként és külön-külön mindenki, hogy ők is szeretik Thomas Mannt, Kellér Dezsőt, Rippl-Rónait, a sóletet, Gershwint, Sinkovitsot, Rubenst, Csehovot, Frank Sinatrát, Velencét, Királyhegyit, Puccinit, Hofit, a tökfőzeléket, Shakespearet, Bástit, Fellinit, Rejtőt, Gaudit, Van Goghot, a motorozást, Piafot, Woody Allent, a csoki mousse tortát, Mozartot, Márkust, Klimtet, Karinthyt, Sondheimet, Csontváryt, New Yorkot, Pavarottit, Gogolt, a paradicsomlevest, Chaplint, Örkényt, Oscar Petersont, Kállait, a Bali Szigetet, Morriconét, G.B. Shawt, Lisztet, Barbra Streisandot, Alfonzót, Dalit, Bartókot, Tarantinot, Sammy Davist, Mikszáthot, Garast… és ők sem állhatják Kiszel Tündét, Fekete Pákót, Győzikét, az összes VV és Megasztárt.

Ja, és még valami: arról is biztosítaniuk kell engem mindenkinek egyenként, hogy nekem vannak a világon a legszebb gyerekeim (3!) és asszonyom: és én se vagyok csúnya! Ha ezt mind majd előre elküldik nekem e-mailben a bármi mellett vagy ellen demonstrálók, és szentül megígérik, hogy ez így is van – akkor máris megyek. Addig viszont inkább itthon…

Reklámok

42 responses to “Töprengetek…

 1. A töntetés a vélemény kifejezésének egy módja, nem kötelező mindenkinek élni vele. Viszont sajnos két választás között más mód nincs a vélemény kifejtésére. Én egyébként utálom a tökfőzeléket. Ha neked ez elég ok arra, hogy ne gyere el semmilyen tüntetésre ahol én is ott vagyok, akkor ne gyere. Ezzel önmagad mondassz le arról, hogy bármilyen formában is kifejezésre juttasd a politikai véleményedet két választás között.

 2. Minden szavával egyetértek, eddig meggyőződésem volt, hogy az én gyerkőim a legszebbek a világmindenségben, az asszonyom pedig sose lesz oly szép, mint a magáé! :D Tisztelettel Phaedra

 3. -Ti mind egyéniségek vagytok!
  -Igen! Mi mind egyéniségek vagyunk!

  (és ha véletlenül meglátod, hogy reggel, zápor, zivatar, zegernye, zimankó és armageddon esete forog fenn – ÁMDEVISZONTAG! a tulokfejű Balambér szomszéd (aki egy dével írja a keddet és bicskával eszi a franciakrémest) melegre öltezve, bélelt cúgoscipőben, esernyővel abban a piszkos mancsában indul útnak, akkor hisztérikus sebességgel öltözöl hawaii déli verőhöz, ugye?)

 4. Minden szavaddal egyetértek.Én kint voltam tegnap ,hátha osztják a vállról indítrhatót…
  Nem baj,kivárom.

  Kerényi elmebetegsége számomra a legvérlázítóbb.Őt bármikor pofánvágom,ha szembejön!!!M.
  ja!De érdekes,hogy mindenki fiktiv néven bátor….itt is…

  • Talán nem mindenkinek van szabadon átváltható, a Lajtától nyugatra is alkalmazható tudása, perceken belül mozgósítható vagyonkája. Nekem spec, ha egy tizest lekapnak a nyögdíjamból, akkor feldobom a pacskert, mert vagy kajára nem jut, vagy gyógyszerre.
   És igen, félek!
   Szerinted semmi okom rá?

 5. A tüntetőkről szóló fanyalgó blog írása helyett inkább megyek tüntetni. Kinek a pap, kinek a papné.
  (A félreértés elkerülése végett: az ott jelenvolt nácik nem tekinthetők a tüntetés valódi résztvevőinek a tüntetés céljaival fennálló inkompatibilásuk okán.)

  ui.: Nem volt hónaljszag, viszont az orbáni rezsim áporodott bűze töményen érződött. Ez elől viszont a családi akol-meleg sem nyújt menedéket. Többek között a családom érdekében vettem is erőt magamon, h kimenjek e lehetetlen időpontban.

 6. Tisztelt Kalmár Péter úr ! Véleményében sok a szándékoltan pejoratív és bántó elem. Szerintem ez a “kendőzetlen, nyers őszinteség” látszatát célozza. Én pedig – aki a mindenkori szokások szerint egy örökös lúzer vagyok – a hozzáértőnek próbálok mutatkozni. Amiről ön ír, az az igazi “rendszer”, és legalább százezer évesnek gondolom. A politikusok nem tudják megváltani ezt a rendszert, legfeljebb csak belőle élni. Az igaz kérdések ilyenek : Mentek-e közösen kurvázni vagy akárcsak borozni török és magyar végvári vitézek ? És az említett vitézek közül ki lehetett benne illegális ember- és egyéb csempészetben ? Rákóczi idejében is volt-e “fejpénzes” rendszer, az építőiparéhoz hasonlóan : az igazi vitézek nem az első sorban harcoltak, hanem őket mondták a legjobbaknak, mert azt mondatták, aki pedig akart egy kis részt a “hadisarcból”, az lehetett az embere, még azt is tudhatta, hogy mennyiért adja őket a vitéz úr. (Csak mert a nóta szerint oda nem két fillér kellett.) Amikor előkészítő voltam, a számokat a bonyolító előre mondta, és akiről lehúztak még két-három milliót, az boldognak érezhette magát, mert az ilyesmi azt jelenti, hogy nyerőben van, csak az ár nagyon alacsony. Azt nem tudhatta, hogy már 5 millióval a második legalacsonyabb ár alatt van. Terjedelmi okokból itt ezt nem folytatom. De ez az igazi rendszer, ebben a váltás kb. azt jelenti, hogy egy ismerős iparosnak nem kell már 20%-ot lejattolnia, hanem csak tizet, de cserébe a szakmai támogatás kb. abból állhat, hogy nem keltik rossz hírét (és nem jönnek az övéinél erősebb verőember érte ? – ezt a dolgot még nem tapasztaltam meg, de legalább egy 9mm Luger kal. “kézi belövő” nélkül nem is merném.)

   • Nem vagyok fórumozó vagy odajárogató típus, itt csak válaszolok : Bármire gondolhattam, volt is pár gondolatom. Nem szeretem a nagy tömeget mert ott nem jó egyedülállónak lenni, akkor sem, ha felnőtt jó erőben lévő férfi valaki. Bárki verbálisan célba veheti, szinte soha sem történik az, hogy “Tisztelt uram, elnézését kérem .. kérem figyeljen .. jó napot kívánok, csak azt szeretném mondani, hogy … ” . Soha nem jártam tüntetésre, nem jó dolog, ha nem tudom, hogy így kit hogyan támogatok és magamat miért teszem ki kellemetlenségeknek. Én egyedül az “open source” technológiát támogatom, mert nézetem szerint az a módja a “proverty” és tudásvesztés elleni harcnak. De ez szembe megy a trade-ekkel, a régiókkal és szembe megy a munkáltató vállalkozók többségével is, mert ilyen a legtöbb erkölcs általában. Az ön világa az egy “marketingelt” elit, a legtöbb költő, festő, sőt még számos matematikus is éhezhet, csak kevesek élhetnek meg az ilyen emberek közül abból, hogy olyat csinálnak, aminek világviszonylatban is alig akad párja. Említette Van Gogh-ot. Van Gogh a képei alapján rendkívül tehetséges “karikatúra festő” volt, de egyébiránt közepes tehetségű. A képeit nem kapkodták volna el akkor sem, ha kedvező kritikákat is kap, de olyanokat az elit “kultúrától” nem is kaphatott : még egy szabályosan megformált virágvázát is deformáltnak láttat, ugyan ki hiszi el neki, hogy az is olyan, mint az asztalosmesterek munkája, egy darab fa sem mehet kárba, azért suta az a szék. Az üzlet abban áll, hogy több ezer éhező festő kótyavetyéli a munkáit, vagy nem is próbálja már eladni, mert az elit “kultúrkörök” véleménye valahogy nem kedvez az eladásoknak. Utána jó érzékkel kell sok ilyen festőtől olcsón sokat venni, a nagy számok törvénye alapján valamelyik majd “nagyon bejön”. A legtöbb akkor “magas kultúrkörökben” sokak által elismert és ismert festőről már azt sem tudjuk, hogy a világon voltak. Legvégül el kell hitetni az emberekkel, hogy ez akkor így volt, de már nincs így. Már olcsó tömegcikk Van Gogh. Amikor kijöttünk a Van Gogh kiállításról, a múzeum előtt egy festő “Van Gogh”-os fiktív tájképet festett, nekem nagyon tetszett. Egyszerű, elsajátítható technika a színekkel és ecsetkezeléssel, csak valakinek azt egyszer fel kellett találnia, kemény fejlesztőmunkával.
    (Persze egy ilyen utánzat soha nem lesz olyan, mint egy eredeti, de talán annál objektív paraméterek alapján jobb is, olyan ez, mint a műszaki fejlesztés vagy az élsport.)
    De az ilyen “furcsa és érthetetlen” embereket időnként egyszerűen csak megölik, mint Arkhimédészt.

 7. hát itt jó régi dolgokról esik szó.

  tüntetésről.
  Orbán-ról.
  politikáról ill. a haszonszerzés ösvényeiről.

  tudják – kérem, pedzegettem ezeket a “lényegiségeket” az előző hsz-eimbe, neve; “A” – BECSÜLET!
  se nem tüntetés se nem pénz, se nem dörgölődzés.
  egészen más.
  azt valaki érzi vagy – nem!
  szóval egy tetű, vérszívó fajta, személyiséget nélkülöző. – NEM ISMERI!
  miről fecserésznek önök itt?
  még százezret egy kötegbe nem láttam, s ennek ellenére -tisztelem a sorsom, a benne rejlő Istenért!

  A BECSÜLET – ISTEN TALÁLMÁNY!

  Szembesüljenek!
  van miért! – állítom!

  nekem az élettől kapott “ajándékom” az “őrt állás”!
  küldetés tudatról se hallottam még mikor is, végeztem “feladatom” – “befogadás által”, ahogy tette azt az ÖNÖK MÓZESE, abszolút megtapasztalásból míg én őszinte hitbéli engedelmességből!

  azaz, hittem az – IGAZSÁGBAN!

  AZ IGAZSÁG – ISTEN TALÁLMÁNY!

  “goj” létemre, jött és betöltötte a befogadó készségemet, s úgy adta elém az emberi sorsokat amint most az Önökét – ezen néhány sor – ébresztő erejéig!

  ÉBREDJENEK FEL!

  AZ ÉBREDT ÁLLAPOT – ISTEN TALÁLMÁNY!

  Az elmúlt napokban!
  Fény derült, holmi hitvány gaz cselekményekre!
  Felháborodást okozva!

  Megbotránkozik a “kő” ?
  Hogy a – Teremtő – botránkozás kövévé tette?
  Az “elesett” háborog és vádol?
  Mert elesett?

  Figyeljen!

  A BECSÜLET SZAVÁRA!

  A SZÓ – IGE – ISTEN TALÁLMÁNY!
  !
  VOLT – Kezdetben!
  Testé lett!
  Nem esett el, nem tüntetett, nem viaskodott és nem is vádolt!

  Mi az értelem értelme?

  ALÁZATOSSÁG!

  AZ ALÁZATOSSÁG – ISTEN TALÁLMÁNY!

  ENGEDELMESSÉG!

  Mind, mind, mindenki lázad, öldököl és nem érti mért rejtegeti hüvelyébe véres kardját, riadt, remegő karja!

  NE ÖLJ!
  se gondolattal, se szóval, se cselekedettel, se pedig mulasztással!

  építsd – föld lakó társad!

  Zsidó vagy?

  mért is nem jöttél el hozzám az én bajomban?
  hol voltál – TE?
  választott nép!

  BŰNÖDBEN – voltál!

  művész emberek!

  mellesleg, elképesztő látni, alapjaiban kvalifikálatlanságomban, az ifjú Kerényi úr eszement ugrándozását és hallani fals éneklést, továbbá kórosan káros “előretoltságát”!

  BECSÜLET!

  már írtam, utaltam az ezt megelőző kéretlen “intelmeimben”!

  apa fiút elad, s fiú az ő atyját!

  rothadást lát a rothadásán növekedő, tudván pusztulását, viteté a széllel magvait de, a Szél Hatalmas, s elszórja azokat a kietlen pusztába!

  A BECSTELEN – MIND – PUSZTÁBAN LELEDZIK!

  Kérjétek “A” BECSÜLETET!

  MA! – MÉG LEHET KÉRNI!

  Tudom!

  És azért mondtam!


  ÉN – “mondtam” ?… ???

 8. Letiltottak?
  Megtették?

  NEM off-oltam!

  AKKOR?

  a vallás?
  a Zsidó?
  a nem Zsidó?

  és gondolkodjak tovább?

  idézet;

  Kovács Andrea szerint:
  november 2, 2017 11:07 de.
  Kiválasztott nép? Ez fogta meg a cikkből? Pedig írója közölte, hogy miért írta ez le. A fontosabb tartalom nem háborítja fel? A nem zsidók nem követnek el ilyen tetteket? A lényeg szempontjából irreleváns a vallás, származás, szexuális irányultság. Kicsit gondolkodjon tovább is!

  id. v.


  nos, kezét csókolom – akkor ön a liberálisok csoportjából szólott!
  tegye. – meg is hallom. – Csak!
  NEM VESZEM TUDOMÁSUL!

  miért?
  ha, érdekli elmondom!
  ha, nem? – akkor ön is döntött, s ugyan azt cselekedte amit én!

  EZ!

  POTENCIÁL!

  MINDENT A VALLÁS HATÁROZ MEG!
  MINDENT!

  vallás kérem ; a harácsoló életforma, abban történő oly mértékű, tudatos illeszkedés -> amelyből éppen nyilatkozik!
  érzékelhető sőt – bűnösen erőszakos, nyoma sincs benne a szeretetnek – az élet értelmének – viszont nyitott kapuja – az EGÓ-nak!

  EGÓ! – IDENTITÁS!

  A TUDAT is egó – az ÖNÖN MAGA!

  most akkor mondjam? – kedves és tisztelt hölgyem; bizony -> gondolja csak tovább!

  a goj, nem ismeri istent, nem tudja sem a zsinagógából, sem a templomból, csak ha azt a saját kín keservéből – tudja!
  TOVÁBBÁ!
  tudja a nómenklatúra piszkos űzelmeiből, a reakcióként megjelenő kifakadó káromkodásaiból – bőséges “kiöntött” – rázúdított kárhoztatások közepette!

  HOL VAN AZ ISTEN?

  ragozzam?

  A PÉTER ÚR és a többi hölgy – “forradalmat” indított el!
  itt nem térek ki – ki mit tart “igazságnak és jogosságnak” mert – az IGAZSÁG!

  messze távol áll mindezektől, nagyon távol!

  ELJÖTT AZ IDŐ!

  KÖZELSÉGÉRE!

  néhány közösségbe már voltam mert Isten ajtót nyitott nekem.
  DE!
  egyetlen helyt se az EGYETEMES ISTENT TALÁLTAM!

  a híradó éppen most közölte – ÚJABB NÉHÁNY MIGRÁNS FULLADT A TENGERBE!

  ( Zsorzsi bácsi !… !))

  TEHÁT, kérem tisztelettel, a MŰVÉSZ!
  ezekben a történelmi időkben – “ARANYLÓ KINCS” – az ő szépséges “fényének” – KIÁRASZTÓJA!

  KITŐL IS KAPTA FÉNYÉT?

  és persze mire használja azt?

  undorító perverzitásokra?
  Zsidóként? –

  én. az alja népből való egyszerű gyarló munkás, és öt gyerekkel élő!

  hiszem – e Istent? – HISZEM ÉS VALLOM! – gondolattal, szóval, cselekedetekkel és FELELŐSSÉGGEL!

  MERT SEMMI SINCS!

  HA NEM ADATOTT VOLNA!

  tessék kedves hölgyem; szabad – mondjon ellent!

  DE, OKOSAT és bölcset és jövőbe mutatót – avagy (sorry és nagyon sorry)) ellehet dugulni!

  hogy mi indítottael a világban ezt most feltörő és ennyire kínosan jelentkező abúzus szutyok masszát?

  elmondom!

  “A” ZSIDÓSÁG URALMÁNAK – annak “rendjének” – rendszerének – megváltoztatására!

  Isten Szent Akaratában van a világrend átformálása – szakaszonként – az Ő Művének forgatókönyve szerint!

  nem tudja ezt vagy nem is gondolt még erre, s ennek következményeiként netán – mosolyog vagy elmebetegnek néz?
  tegyet! – szabad!
  eddig se csinált mást kérem – “mint” – “belső építkezést” folytatott! – sarc árán az alantas egót!
  amennyiben ön – kezét csókolom tisztelettel – Zsidó hölgy – fordúljon a tisztelt rabbihoz – “beszélgetésért”!
  nem tudom a “törvényeket” és messze nem is érdekel – ugyan is farizeus már igazán nem kívánok lenni – goj-ként! – menjen!
  viszont – a béke nagykövetének és a szeretett testé lett követének – AKAROK KÖVETŐJE LENNI!

  már pedig gojként öt gyereket nemzettem és nem aljas ocsmánykodok a NŐ-vel, a HÖLGY-el, az Asszonnyal és az én drága feleségemmel – SEM!

  MIRŐL IS BESZÉLÜNK?

  az életem “igazolása” A TEREMTŐ ISTEN ATYA!

  imígyen és ismételve – NEM ZSIDÓ LÉTEMRE!
  IMÁDATOS ISTENNEK TISZTELETÉBEN – ÉLEM – IGAZSÁGAIT!

  akkor forradalom – e a zsidó férfiúnak – ezen dolgok “kibuggyantása”?

  VÉGIG KELL CSINÁLNI!
  KELL! – ŐRÜLTEN KELL, A 24.- órából!

  Egyetlen út van!

  AKI NEM AZONOSUL – ISTEN ATYA SZENT AKARATÁVAL!

  az kihullik!
  Pld. Marton László!
  Pld. Kerényi Miklós Gábor! …… (stb.)

  A JÖVŐ!

  a jövő első grádicsa az “átfejtés”!
  a bor forradalommá alakítottsága után – “A” feltétlen “tiszta” “szeplőtelen” MŰVÉSZ Világ kialakítása!

  keményen eltaposni a hamis elvű pozíció orientáltakat és … stb,…stb!

  Hogyan?

  igen!
  hogyan ha, nincs Istenre halló fül és kéz és “lélek” és SZELLEM-iség?
  nos, a marcangolásra pocsékolt időt ill tudást, bosszú vágyat, energiát – TEGYÉK LE!
  MUSZÁJ!

  míg kitisztul a “hordó” – új hordó lesz belőle, kimosott, kiszárított és “átkénezett” – addigra más vezető kerül a helyre!

  A HELY!

  elrendelt!
  és nem a pöffeszkedésre és itt nem leírható – haszontalanságokra!
  A HELY!
  A MŰVÉSZET!

  felkészítője Armageddon -nak!

  A NÉP-nek és a nem zsidó NÉP-eknek!

  till. itt él hétmilliárd belőlük!
  földrészeiken és napjainkban szerzett, bitorlásra szánt föld részein – Európán!

  ismételten – kedves és tisztelt hölgyem!
  ÉBRESZTŐ – itt az ÉBREDÉS NAPJA – az Ő RENDELT HAJNALÁVAL!

  kezét csókolom a hölgyeknek, az uraknak “FÉRFIAS” kézfogás!

  Dóra! …… –

  (nem számít ki vagyok, kár kutakodni, nyomozni, egy abszolút pór senki ÉS! újat se mondtam, az se tőlem volt!)) –
  (keressék az Egyetlen Igaz Istent, Jézust és a Szent Szellemet! – bizony az ÉLET Ő! )) –
  ( nem off-oltam, mondtam mert reám bízatott))

  Isten engem úgy segéljen!
  Jézus a Krisztus nevében!
  Hittel kaptam, hittel át is adtam!

  BÉKESSÉG! – MEGBÉKÉLÉS!

  Ámen. … Hallelujah.

 9. (( zárja le Péter – ezt is!)) –
  ( avagy dugja fel Istennek, s nevessen rá – úgy “Kerényi-sen” – liberálisan, vagy ki tudja hogyan!)) –
  (amennyiben felvállalja – készségesen elbeszélgetek önnel hiszen -> addigjó – MÍG ISTEN NEM TESZI! – avagy kivárja?)) –
  ja, letiltott -> KIVÁR!))

  maradok tisztelettel; Nyíri Jenő. Inárcs. Honcéd u. 63. – 2365. T; 06. 30. 4225529.

 10. üdv.

  jobb oldalt lenn – > “követem”,… !

  névsor olvasás!

  nagyon nem jó!
  de, betyárul nem jó!

  a szabadság megtörettetése ilyetén módon – az kérem tisztelettel; “voltam”! …( abszolút semmi, még a múlt idő sem! ))
  Elszállt szavam ha néma, elszállt szavam ha sikoly, elszállt szavam ha tombolt és tiltakozott, elszállt szavam ha fegyvert fogott és ölt is vele!

  ELSZÁLLT!

  Igen!

  Nem!

  és ennyi – a szívbe van az írva – no, meg Isten Tenyerébe!

 11. Péter.

  hányan utálkoznak?

  hányan utálnak engem konkrétan környezetemben?

  nem számít, lefoglalják önön magukat!

  ENGEM!

  Isten – foglalkoztat!

  történet.
  a közel múltban – gépen néztem vegyes, nem célzott dolgokat, s rátaláltam, a Vár udvari, zenés műsorra, véletlen. –
  hiszi vagy sem; a Kerényi fiatal ember, a “Kiskeró” és általam nem ismert előadók alakították szerepeiket! …
  minősíthetetlen alpári volt, hamis hangzású és ugra-bugra, továbbá a jól éneklők is elcsúsztak vagy leromlottak, s láthatóan a legkevésbé se vettek tudomást – semmiről!
  soha nem voltam színházba. – soha. – a kultúra szomja bennem van, jól esik lelkemnek egy vers, egy dal, egy zenés darab, film és hasonlók. – élet utamon – úgy alakult, legalább köszönni köszönhettem néhány – művésznek!
  Sztankay I, Bicskei T, Koncz Zs, Kovács K, Szirtes Á, Szirtes Á, Szabó Gy. Tahi T. L. és még néhányan ill. sportolók.
  kicsit felnéztem, kicsit tiszteltem. –

  a “tisztelet” = kétélű kard! ……. ((jegyezze meg!

  elgondolkoztam és a döbbenet után – letettem a látottakat – nem foglalkoztatott tovább.

  most a napokban látom a cikkeket és “eldőltem”!
  azért mert van egy közeli ismerősöm – a művészeket “szolgáló” “rassz” között, s ő – tisztességes de, már fiatalon agyon keserített, nyomorított – pont az ilyetén keletkezett foltozhatatlan “lyukasodások” következtében. – dolgoznia kell valahol,… élnie!

  az eldőlésem – ISTEN SZENT ORCÁJA ELŐTT ZAJLOTT!
  Ő!
  A 23.Zsolt.-ban leírt vessző, pálca és bot – “A” TERELGETŐ PÁSZTOR!

  érti már – Péter?

  történt.

  megint véletlen ráakadtam az ÖN “cuccosára” – ITT!

  nehéz nekem. – beteg vagyok, az elmém és testem igába fojtott, hogy megtört legyek és alkalmatlan – az EVANGÉLIUM – elmondására!

  se tudásom, se szókincsem és “rafináltságom” sem simulékonyságra alkalmas pozicionáltságom – kincsem az ŐSZINTESÉG!

  miért referálok a “forradalom” kifejezéssel?

  a bátran buta személy alkalmas igazán őszintének lenni. –
  akit Isten – megfog mint pihés kis galamb fiókát, s addig éteti – “megbízásaival” – míglen GALAMB lészen, a BÉKESSÉG HÍRNÖKE – “örököse”! – EVANGÉLIUMOZ SZÓLÓ!
  ((sohse a maga magáé))- (ezt különösen értelmezze jól – Péter!))

  igen.
  lassan eljutunk a lényeghez, a szeretet átírásához; AGAPE SZERETETRE!
  MINDEN NÉPBEN, NYELVBEN és ÁGAZATBAN – a TELJES FÖLDÖN!

  még nem jött autó értem, két izmos emberrel – bátran és bután – folytatom,…

  A ZSIDÓ – ELHAJLOTT!

  a Zsidó politika, művészet is elhajlott sőt az összes általa hajlítgatható – elhajlott, hol tűz alatt, hol hidegen – de, legfőképpen megveszekedetten!
  szándékoktól, akaratoktól, befolyásoktól – ráhatottan!

  következésként.
  a történet -MA MÁR MÁS!
  bekanyarodott!

  ennek a szexuális mátrixnak végbe kellett mennie – forgatókönyv szerint – a törvény a vetés és aratás frekventáltá tett elvi alapján.
  nem csak ez a tipizált kidomborítás fog – a Zsidóságon átsiklani
  néhány lészen még – következetesen szólva az összes létező terület – amit a ZSIDÓSÁG BŰNBE EJTETT!

  húúú,…! – forradalom.

  Armageddon nem véletlen Jezreel völgyében fog – Izrael ellen lezajlani, a szörnyűséget megelőző, előkészítő hozadékával, egyetemesített akarati “elrendezettségben”!

  a meghasonlás = KEMÉNYSÉG! –

  VÉSŐ és MEGÁTALKODOTT, TUDATOS, a LEGFŐBB TUDATTÓL, IDENTITÁSTÓL ELSZAKADT és ÖNÖN MAGÁT KIMERÍTŐ – EGY (db.) ENGEDETLENSÉG!
  KEMÉNYSÉG!

  A BŰN! – a bűn nagy B-vel és minden fellelhető kicsivel és az Isten a tudója mikkel mert én – félem, az elejét is számba (sorba) venni!
  írva vagyon; az összes nép Izráel elpusztítására lesz felsorakoztatva!

  gyűlölet, forradalom, bosszú vagy tisztulás, leszámolás, kiirtás – nem törvényi jog alapon történő, vér és vér és vér!

  Péter.
  a magyar művészet egyik ágában Ön – “rendező”!
  ebben a bőrét vedlő és emésztő bensejének okádékát még soha nem mutató kígyónak . megosztó szándékában – “állást” foglaló!

  felettébb égető és amennyiben még soha nem tette – térdeljen le az ATYA SZENT SZÍNE ELÉ!

  EZT TÖLTÖM BE!
  EZT ADOM ÁT!
  EZT RENDEZTE – JHV!

  sorba, lépésről lépésre, tisztán, világosan, felfoghatóan!

  nekem az első kommentem – “döbbenete” ezt tehát!

  ugyan akkor ön is “kijelentéseket fog megtapasztalni” – lelkében (értelem, érzelem, akarat) és SZELLEMÉBEN – párhuzamosan!

  NE FÉLJEN!

  LEGYEN BÁTOR ÉS ERŐS!

  Atyám.

  Megszámlálhatatlan sorsomban az elvégzett – “Elvégeztetett”!
  Köszönöm – Szent Trónusod előtt – e kiváltságos helyzetet, hogy
  láthatják szemeim az IGAZSÁGOT!

  Az Igazságot látó szemeim “képét”- kérlek – tovább adnám át, az azok elrendeltjeinek!

  SZENT EVANGÉLIUMOD!

  Atyám.

  Tekints kérelmemre, a “művész világra” és a – Sátán – megosztó tevékenysége által feltámadó hullámok enyhítésének csökkentésére !

  Atyám.

  Ma! – Hős minden ember mert vonszol, igát, tudatlant és tudottat, vonszol és görnyed, s síró mind, a józan ész, a gyarló ragaszkodás és szeretet!
  Hős kapkodásában, a túlélés kényszerében, fiaiban és leányaiban – HŐS!

  Atyám.
  Jézus Krisztus.
  Szent Szellem Személy.

  Dicsérem Neved!
  Örökkön örökké!
  Méltó és igazságos!

  Ámen. … Hallelujah.

 12. Le van kommunikálva.

  http://black.cafeblog.hu/2017/11/05/breking-lemondodd-kerenyi-miklos-gabor/

  “kifelé”.

  “befelé”?

  jöhet a “B” terv?

  az útjelző tábláig eljutni! – egy dolog, s a következő táblán már egészen más felirattal kell, a látszólagos szemét eltakarításban, a kezdetek nehézségeiben – részt venni, “megoldást” találni!
  két szegmens ötlik fel. – elképesztő presszió. elképesztő elszakadás. indulatok az izmusokban, harag, düh, féltékenység, gyűlölet, tevőlegesség (regnál)) – emelt szintre történő juttatása a “presszionálónak” .

  (a “Sátánnak” igény szerinti gyorsan növekedő folytatólagos regnálása))

  a; alávetettség
  b; engedelmesség. – szabadság. “védettség”.

  hiszem és vallom az ENGEDELMESSÉG = SZENTSÉG! – (HIT)

  kicsi mint a mustármag de, nagy fán terem, ahol is sokan kívánnának mint élet vándorok, tövénél – “megállani”!
  pihenni. megelégedni. –

  erőt – reménységet “felvenni”. –

  Gyakorolható cselekvések! – AZ ÚTHOZ!

  Csodát, jelet, hitet bemutatva!

  DE! – HOGYAN MÉG IS ???

  Jézus mondá; Ő az út az igazság és az Élet!

  NEM LOPOK TOVÁBB!

  Mért fontos ez – kérem tisztelettel, különösen a világ eseményeit figyelembe véve és MÉRT AZ ELSŐ GRÁDICSOK EGYIKE?

  a paraszti szülők – esetemben – NEM LOPTAK!
  egyetlen barázdát sem, egyetlen cső kukoricát sem, a “bérest” – “megrázottan” fizették ki, és felhívva figyelmem arra; FIAM EZ AZ ÉLET!

  MINDEN MÁS – GYALÁZAT, ARCUL KÖPÉSE ISTENNEK!

  Kiemelten hangsúlyozom – a belém plántált HIT Szent Erejével!

  LOPNI = ÉLET ELLENES CSELEKMÉNY! – GYILKOLÁS, ÖLDÖKLÉS!

  ÉLET ELLENESSÉG!

  Péter – kérem!

  remeg minden porcikám itt a klaviatúra előtt, s oly feszültséget tapasztalok meg amit szavakba öntve igen nehéz elmondani!
  leírom, a következményekre történő rálátás nélkülözésével mert ha nem tenném, akkor elhagyna engem a “Pneuma”, s vissza se térne! (Szt.Sz.Sz.))

  Péter!

  érti – kérem, elméje, érzelme, akarata – szellemi valója?

  én a Kerényi lemondásról most szereztem tudomást a Startlapról!

  (felfoghatatlan gyalázatos egy “oldal” a Startlap))- (liberális?))

  MINDEN, MINDEN – elkövetkezendő a MAGYAR MŰVÉSZET terén – CSAK és KIZÁRÓLAGOSAN – IGAZSÁG-ban MEHET TOVÁBB! –

  ISTEN EGYETEMES RESTAURÁCIÓS – MŰVÉT!

  NEM LEHET – MEGLOPNI!
  beolvasztani, képlékenyíteni, átgyúrni – mátrixolni,…

  megismétlem újbóli – értelmezésre!

  MIND TOLVAJ ÉS ALÁVALÓ az ENGEDETLEN!

  ELSZAKADTAK!

  tehetik de, elszakadottak! – amint tették is! – igen elszakadva,…

  A látásomban látott kapu – bezáródik!

  Kérem – tisztelettel kedves Péter!

  Ön nem csak Józsué de, Nehemiás, Jeruzsálem kőfalán, kardjával felövezve és sok más “példaember” egyben!
  Talán, Petőfi vagy akárki, Zsidó a Zsidókért, a nem Zsidókért – azaz SOKAKÉRT!

  ÖRÖM EZ – Péter!

  ISTEN JÁR KÖZÖTTÜNK – JHV – a MAGASZTOS és harcot még el nem veszített!

  Kerényi úr lemondott! – Éljen és használja megérdemelt nyugalmi díját!


  Legyen bátor és erős!
  Ne hátráljon most már ki, semmiképen SE!

  Ámen. … Hallelujah.

 13. Hat hónap elteltével (kb.)) már többet láthatok erről a “művész világról”!

  Arculatát.

  Ugyan?
  Tündöklésén esett durva hegeket! – Meggyógyítja – e?
  Az odaadás – iránta való szeretet?

  Szent Szellem!

  Kérlek – fújj reá -e “nemzedékre”!
  Szent tüzed – hagy lobbanjon fel!
  Megégetve – minden pelyvát!
  Felemelve gyötrött Hazánk!

  Ámen. … Hallelujah.

 14. üdvözletem Péter!

  a margóra,…

  http://24.hu/belfold/2017/11/07/kirugta-kerenyit-az-operettszinhaz/


  a soha nem tapasztalt könyörtelenség kezdeti szakasza “pörögte” ki magából a tisztelt urat.
  a krokodilhoz tudnám hasonlítani amely lapul társaival a posványba, “szárazság” idején és várja a gnu-k vonuló csapatát! megragadja az egyiket-másikat és -> pörögve saját tengelye körül, öldökli le azt az állatot! . megelégedésére. – megelégszik? ugyan, a holnap újra éhséget hoz, örökké tartó ez!


  a krokodil hagyta, hagy növekedjék, legelgessen és futkorásszon, gyarapodjon.
  a gnu szép gnu lett. de, jött az “esőtelenség” és úgy vissza esett – az Ő KÖVÉRSÉGÉBEN, h elgyengült, nagyon elgyengült – áldozatiságra!

  MI A TANULSÁG?

  MINDEN A MEGTÉRÉS – központosított értelmére reflektál!

  EREDENDŐ BŰN levetkezésére!

  ennek élére állani – üldözöttséget jelent – Péter!
  A MÓZESI KŐTÁBLÁIG lesz szükségszerű a “pőreség”!

  tudja, a szüleimet a kommunizmus és nómenklatúrája és a “háttér” sőt, a pártház portásáig mindenki,…CSAK FOSZTOGATTA!

  “LEVETKEZTEM”!

  Péter!

  egyszer talán és valaha – kezet fogunk!

  MIT JELENT EZ?


  nem túl régen egy tisztes rabbinak “könyörögtem” de, “néma maradt”!

  A ZSIDÓ – MEGSZÓLITOTT!

  A MINDEN – MINDENEKBEN!
  SZENTSÉGÉBEN ÁRAD KI!

  Törvény ez! – Parancsolat! – Kérés! – És siralom!

  KINEK AZ?

  AZ IGAZNAK MINDEN A JAVÁRA VAN!

  Csdak a “pőreség” – Péter, nincs más alternatíva!

  üdv.
  Dóra.

 15. Hogyan tartsuk ébren?
  A perifériájára csúszottat?

  iskolapéldákkal és jól csinálva azt mert ha nem, akkor a következő század már az abszolút létezés végét jelentheti!

  nagyjából így aposztrofálhatnám a nyolc elemimmel,…- a “vergődést”!

  https://www.youtube.com/watch?v=DUecijtl15U … első és második menet!


  a tiszetlt Vahorn A. úr megnyilatkozásai a legeslegélénkítőbbek, unikum, gyomor keserű, a keserűre!

  A MŰVÉSZET KI VAN ZSIGERELVE!
  A kommunizmus – abszolút Istent tagadó kiábrázolásait citálta elő – mércének, igyekezvén meggyőzni az asztalnál ülőket!

  ELKÉPESZTŐ!


  semmi tisztesség, semmi értékrend, semmi erkölcs!

  HOL LAKOZIK AZ ISTEN?

  … holnap elmegyek a Garay piacra, s eladom a múltam, eladom, hagy vigyék!
  … gondolja – Péter?

  lesz vevőm?

  JÖVEL URAM JÉZUS!

  JÖVEL!

 16. Az éremnek hány oldala van?

  http://yellow.cafeblog.hu/2017/11/08/bizarr-hangfelvetel-szivargott-ki-kerenyirol/

  Elképesztő !

  Azonnal észhez kell térjen a művész kör!
  Tágabb köre is.

  A holdudvar!

  Vajon van – e már egy kettő olyan személy aki, döbbenten néz maga elé és lelkiismeretében, keresi az Igazságot?


  KIZÁRÓLAGOSAN!

  Szelíden és átölelően fogja tenni!

  Döbbenetes káoszban, kiabálásban – még inkább!

  Hallja? – Péter!

  Az az érdekes, h tud szeretni – mindenkit, egyenlően, “meghívást” – esélyt kínálva!

  A Szent Szellem Személy!

  Letérdelek Előtte, nem tehetek mást,…

 17. Khümmm,…

  rázkódik a föld vajúdásában!

  MÉRTÉK?

  A 10. Parancsolat?

  Bizony az!

  a szülők paraszti életéből szívtam magamba, az elsőket, s ezek íze maradt ajkamon; ne lopj, tiszteld a másét – felebarátod ő, s nem kívánhatja lelked – az ő “hiányosságát”!
  Isten adá néki úgy amint néked sáfárkodásra!

  nem egyhetes történés lesz ez!
  nagy tusakodás, meghasonlás és feladás!

  FELADNI?


  VISSZA A GYÖKEREKIG?
  Egyiptomig, a hegyen kapott kőtábláig?

  Armageddon nem erről szól!

  “Árpád” ott volt a priden – felszólalni?

  Ott bizony!

  bizony mondom; van kire ráhűlt a kabátja, s bőrével vetné azt!
  nem vetheti!
  nem vetheti!

  Jézus a Krisztus!
  Befogad – kabátostul, s Ő “lefejti” azt rólad!
  Tér bé tehát – a kenyér házába!

  Ámen. … Hallelujah.

 18. A benső hang!

  Az Egyetemes!

  Az Igazság elplántáltatott – Képe mására – BELÉNK!

  A Földet Betöltőkre – Emberekbe!

  Ámen. … Hallelujah.

 19. A világ irodalmában?

  feldolgozták – e?
  a tíz parancsolatot?

  talán.
  a következő rendezését (esetleg ide “hajazót”) – indítsa ezzel – tisztelt – kedves Kalmár Péter úr!
  a fundamentumról! –
  Igazsággal!

  Az első parancsolat!

  A “Goj-nak” nem ugyan az mint a Zsidónak.
  A goj, “természeti nép” önmagát nem faladó sőt, folytatólagosan bele ágyazó – hit rendszerébe.
  A “megtapasztalásba”!
  A természeti nép törvénnyé tette a megtapasztalás – Értelmét – az ÉLTETŐ ÉLET – ÉLET EREJÉT – IGAZSÁGÁT!

  tisztaságát csak – az izmusok kiagyalói fordigatják ki, jelesül “szakadt ingeiket”, teregetés előtt. melyben nekik annyira evidens az egyszerűség, a tisztelet és az arculatra fordítás. –

  A HAZUGSÁG első tudatos lépcsőfoka, lefelé. … (elszakadás))
  TAGADNI! –
  afféle tömítő, pótló “szimering” szerep – felkeményedés a töredezettségig.

  mint írtam fennebb, anyatej volt az ISTENNEK TISZTELETE!

  apám nem verte “Nóni” lovát mint más gazda sőt, “kitartották” vén koráig, az istállóban állva!

  EZ NEKEM ISTEN!

  apám és anyám. … (példa adó cselekményei))

  MINDEN MINDENEKBEN!

  apát anyát elhagyó.
  így szégyenül meg minden lélek, jut el vajúdásában az igazak örömére, bosszúállás nélkül!

  ISTEN = APAPE IGAZSÁG!

  A Goj, a Mű – teremtett része amint a Zsidó de, szolgaság és szolgaság közzé – Szent Akaratból – oda íratott éknek – az Egy Egyetemes Agape Szeretet!

  A GOJ – NEM KÉRT – KIVÁLASZTOTTSÁGOT!

  az elplántált Istennek Tisztelete – a haldokló újszülött gyermekem sorsában pecsételtetett – VALÓSÁGGÁ! … (az “ék”))

  ÉLETET KÉRTEM AZ – ÉLŐ ÉLETTŐL!

  ÉS!

  FELETTÉBB MEGKAPTAM!

  nem volt Isten bizonyságul egyetlen Zsidó sem, sem más hitű, sem természeti sem annak fölötti, A VAGYOK VOLT VELEM!

  és mivel gyakorlám az én eredendő tiszteletemet – meghallgatott az Úr!
  Közel voltam – Hozzá!

  KÖZEL lévőket ne hallaná?

  Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.
  Ne legyen más istened rajtam kívül!

  Isten engem úgy segéljen!
  Jézus a Krisztus nevében!
  Hittel kaptam, hittel át is adtam!

  Ámen. … Hallelujah.

 20. Tisztelt Péter!

  a mai napon szörföltem le a netről ezt a,… a,… nem is tudom hovategyem anyagot!
  a tisztelt idős embertől egyszer korábban már találtam, az akkor kb. egy év előttit, s kiszaladt a számon hangos zsigeri kiáltással; URAM – e lángocska van a szívembe, s azt – HISZEM!
  TE GYÚJTOTTAD!

  családtagomnak írtam le az alábbi néhány sort!
  kedves Péter!
  nem tudhatom, “bokros elmélkedései és cselekvései közepette” olvas – e engem!
  számomra az egyértelmű – letiltásomig ill. más szintre történő szelektálásomig tette.

  így vagy úgy – “küldetéstudatom-deformitásából” – > “ÁTADTAM”!

  hogy gyűlölök – e?

  IGEN!

  BŰN GYŰLÖLŐ VAGYOK!
  ÚGY GYŰLÖLÖM A BŰNT AHOGYAN CSAK ERŐM ENGEDI – IGÁJA ALÓL!

  érti kedves Péter?

  ha nem sajátítja el ezt az Élet – érzést!

  akkor önt is – mint az Életellenesek egyikét!

  Mert Isten Felkent Fia, a Krisztus (Megváltó) – hozott ki a szolgaság földéről!

  amint a goj ajkán szóló dal mondja; ” nem is éltem még – mikor te már úgy szerettél, esendő emberként értem eljöttél. nem vártad meg azt, hogy hozzád kiáltsak de, megengedted, hogy halljam a hangodat”,…

  kérem – Péter – NÉZZE VÉGIG!

  (esetleg jelezzen vissza)

  idézet – Dóra-tól!

  szia. – tudod, a napi fáradtságod után – IS – kénytelen vagy figyelni valamire mert Az “erőszakosan” zörget a TE lelked ajtaján – akár a “Jenő” által – az nem a véletlen műve, a saját egyéni életedben mint a TE CSALÁDOD életében. – ez az idős ember – gyötrelmes nehezen beszél DE! – KIFEJEZHETETLEN IGAZSÁGOKAT szól ajka!!! egyszer már linkeltem tőle – MOST – a világ eseményei – MEGINT előhozták – a jövőd és jönvőnk érdekében – feltétlen megértésre ! (megint az idő síkján egy újabb > figyelmeztetés amiért! – TE! – TE FELELSZ! – nem rázhatod le magadról a felelősségét! – állj meg néhány percenként a meghallgatásban! És,… – értelmezz! – tudnod kell még a dolgokhoz – tudtommal a pénzvilág elit hatalma – fedő megnevezés – egyenlege -> egy igen kis maroknyi ZSIDÓ EMBERT, családot jelent! – HOGYAN? – igen! a pusztulás atyjai, s tengernyi emberhalál okozói a MANNON SZOLGÁLATÁBAN! – igen! – Igen! – IGEN! – ÉBREDJ! … https://www.youtube.com/watch?v=h98rbOHkfo4 – nem vagyok képben az idős ember kivolta fölött. abszolút nem érdekel. – az Igaság = Szentség! … ÉLNI = SZENTSÉG! és élni hagyni is szentség,… a mindenmás – életellenes cselekmény! – nézzed és tanulj és fogjuk össze már, itt az ideje, nagyon itt van!

 21. ((; id. “figyeld a dátumot! 2015. ((menekült kérdés – házasság pld. de, összességében az egész tartalom. https://www.youtube.com/watch?v=cbJeSO3y8Vw “id.v.

  id. “tudnod kell. a keresztény kultúra első egyik bölcsője a Görög kultúra volt. – A SÁTÁN. a Görög, azaz – az első biblia fordítások – fészkén áll “BOSSZÚT” elvadult embertölő szándékában!” id.v. ;))

  az új világrend nem csak a bibliafordító Görög ellenes. eltiprója magának a Görög kezdeti kultúrák egységének is.

  AZ ÚJ VILÁGREND SZÜLETÉSÉNEK ÉRDEKÉBEN!

  MINDEN MI SZÜLETETT – HALOTTÁ LEGYEN!

  ISTEN TAGADÁS!

  Eszkalálódás!

 22. Az írott, Isten által javasolt “dokumentáció” – “tudósítás” feltáró jellegű információk halmaza!

  A Biblia = Könyvek!

  1Mózes. 39. rész 1. versétől a -23. verséig röviden beszámol a szexuális zaklatás a BŰN – szellemi szerzőjéről!

  nem Pótifárné és még csak az ő lelki egyensúly vesztésének kiderülése sem az!
  a Bukás értelmi vezetője és zsarnoki kézben tartója!

  “A” Sátán, Ő MAGA az!

  A FAJTALAN KÉJELGŐ!

  ez – kérem tisztelettel – igen fontos mondat!

  A SÁTÁN, Ő – MAGA – AZ!

  mivel még ki nem ejtette az ajkán senki sehol és semmi féle kontextusban, így kétszerezetten emelném ki, a jövőben is!


  József – az Igazság szimbolikája, a pusztában, a “sivárságban”, életéért küzdő – emeltetik fel – TEREMTŐJE ÁLTAL!

  A Bitorló ráront és a “születés-szentségét” kívánja kifosztani, kéjjé alázva az örömöt, az Egység Örömének Szent Tisztaságát = (az) Igazságot, benne vagy általa!

  JÓZSEF!

  József “HISZ”!
  Önön eredetének, s az Eredet Gyökerének = ISTENNEK! (Teremtő))
  elmúlik csalárd veszedelme – az IGAZSÁG – nem lészen naggyá!

  AZ IGAZSÁG – (“A”) VAGYOK! … Tudatja “velünk”, közli “át” – nekünk!

  Bizony mondom; ez a történelmi valóság századunkban, a hit befogadása, a HIT SZENTSÉGÉNEK – BETÖLTÉSÉÉRT!
  A HIT NEM ERŐSÖDIK, erőtelen – Ő – sohse volt és nem is lészen!

  A HIT! –

  HIT EBBEN A SZÁZADBAN UGYAN ÚGY, TŰZ és FELHŐ OSZLOP, az ŐT KÖVETŐINEK!

  Tisztelt Péter!

  Nézzük – kiejti – e száján mostanság Zsidó ember – József, Pótifár és romlott nejének nevét!… ???

  Kiejti – e valaki, hogy NEM LEHET TOLERÁLNI A GYILKOS ÖSZTÖNŰ SÁTÁNT és a vele operáló minden követőjét!… ???
  Nézzünk és lássunk!

  MI az ISTEN TISZTELET! … ???

  Kedves Péter!

  a művászet?

  Most döngölik Európa hátán el mint művész tenné az ő zene szerszámán!

  Isten engem úgy segéljen!
  Jézus a Krisztus nevében!
  Hittel kaptam, hittel át is adtam!

  Ámen. … Hallelujah.

 23. A Szent Szellem Személy és a politikát meghatározó erők képviseleti háttér erőinek – huzavonái!

  Az Igazság!
  Az Ultra Liberalizmus!

  a szörfölgetést említettem, s számomra már nem volt abszolút ismeretlen ez a fiatal ember.
  kire végtére is így, ezen keretek között “ráakadtam.”

  a 23.01-től jön az ő beszédének az a része amely konzekvensen az én személyes megtapasztalásom IS volt – életkorom és abból adódó helyzetemből. adott időben. adott ponton !!!
  egy kórházi történetben!
  elmondom!

  betegségem folytán jó néhányszor voltam kórházi ápolt. esetünkben. –
  emlékezetem szerint. a harmadik napon – behoztak egy megtört, elsoványodott beteg férfit. a velem szembe lévő ágyra. s fektemben folyamatosan őt láttam – áthatotta minden pillanatom az ő küzdelme. testében, a kín, miért vagy miért nem – csuklásokban jelentkezett. a férfi (Péter) éjszaka és az azt követő napban végig ebben tusakodott. – csuklott. és csuklott. rövidke kezelésének része volt, a vér transzfúzió. – vért kapott, vagy kettő alkalommal. behozatalának napján és azt követően. – én a többi betegnek, beszéltem már Jézusról. -> Péter, következésként – e folyamat szakaszba csöppent bele – az ő sajátságos és az élettől elköszönő állapotával !!! – a következő esedékes vér kapása helyett, jött a kezelő orvosa! az orvos, összefogott, rövid közléssel tudtára adta; Péter – ön már nem kap több vért, leállítjuk ezt a műveletet, okafogyottá vált az életéért történő minden küzdelem! ön meg fog halni, azaz most – emitálni fogjuk. – a doktor távozása után -> mindannyian – némává váltunk, s a reménytelenség leplét igyekeztük, valahova le egészen lehúzni, lecibálni magunkról. – a Szent Szellem Személy, bátorítást adva, serkentő erőt küldött, s nem habozva “nyújtottam” át a “többieknek”

  EKKOR!
  Péter. (beteg)
  EZT KÉRDEZTE TŐLEM; “hallottad mit mondott az orvos” ? – Igen! – Hallottam!

  Zokogva újra kérdezett!

  MIT KELL TENNEM, HOGY A TE JÉZUSODHOZ “JUSSAK” ?
  IMÁDKOZOL ÉRTEM?

  Péter! – Válaszoltam; IGEN! – IMÁDKOZOK!

  Kettő hét elteltével felhívott a kedves felesége és azt kérte; Jenő! Legyen szíves értem is imádkozni!

  Erre az esetre, legkisebb leányom is! – ÉLŐ TANÚ!

  Isten engem úgy segéljen!

  és akkor a link – a 23.01-től,…


  A miniszter úr fia?
  A politika?
  A sok ostoba feltevés és össze esküvés elméletek?

  Kérem !

  Kit érdekel?
  Ez a fiatal ember – Orbán Gáspár! – MOST!

  ÉN! – PEDIG AKKOR! ((;

  Tessék!
  Szabad a szabad döntés!
  Teheti!
  Csak!
  Önön magára van bízva, nem másra!
  Zsidóra? – Akkor Zsidóra!
  Nem Zsidóra? – Akkor nem Zsidóra!

  Isten hív!
  DÖNTÉSRE!

  EZ ENNEK A SZÁZADNAK SZÓLÓ – HÍVÁSA!

  A bezáródó kapu előtti!

  Isten engem úgy segéljen!
  Jézus a Krisztus nevében!
  Hittel kaptam, hittel át is adtam!

  Ámen. … Hallelujah.

 24. Mert látni a hírnököt – messziről, s az Urat Félő – kitárja ajtaját elébe menvén!
  Jöjj és csillapítsd a te felhevültségedet, ülj le a hűvösben, érintsd ajkad – e korsóhoz!

  Én adák néked inni a te korsódat jöttem megtölteni, s életet adni házad népének, oltalmat a készülő vihar előtt!

  Látám az Urat, s elkülde érted és elkülde házad népéért és elkülde minden szolgálódért kikért hűséggel bírsz a Te Istened Előtt!
  Minden barmodért és minden meződért, ahogy vagy Te Kegyelemből – MEGTARTATÁSODBAN!

  (( tisztelettel kérem – óvakodjanak a hamis tanítások erős és lelket, szellemet birtokba vevő hatalmától. – sokan jőnek, kik korsót is hoznak! – buzgón, szorgalmatosan! )))

  Jézus a Krisztus nevében!
  Hittel kaptam, hittel át is adtam!

  Ámen. … Hallelujah.

 25. Kedves Péter!

  Járjon utána kérem – javaslom, újra ismételve!
  A “kezdeti lépések” tisztaságáért!


  Mert érzem, az Úr Szellemi forrásából merítve, hűs vizet hozván Önnek!

  Az átkok és a szitkok és más bűnös, még nem látható erők, “sokaságát” személye fölött!
  Hogy az IDŐBEN JÖVŐ INTELMEK!
  HASZNOSAK, Kegyelmet Átadóak, s Szeretetre Vezetőek! (Agape)- (Erosz – Phileo – Agape. )))

  MENJEN BE!
  Menjen be az Ön benső szobájába!
  Csendességben várakozzon és úgy is “kérjen” !

  AZ ISTEN, A TEREMTŐ ÁLDJA MEG!

  “A” MŰVÉSZETÉRT!

  A MEGIGAZULTAK HOZHATJÁK KI – az Ő POKLÁBÓL!

  Tisztelettel; Dóra.

  Jézus Krisztus nevében!
  Hittel kaptam, hittel át is adtam!

  Ámen. — Hallelujah.

  http://www.nlcafe.hu/sztarok/20171116/kerenyi-miklos-gabor-megfutamodott-az-ujabb-interju-elol/

 26. “A” “békesség”!

  Konkrétan mi is az a békesség?…!

  Nem két poharat jelen egyenlő síkon tartva és egyenlő mértékű feltöltöttséggel!
  Koránt sem az!

  Akkor még is mi a csoda?

  ISTEN!
  Atya!
  ÖNÖN MAGÁVAL – ÖNÖN MAGÁBAN – MEGBÉKÉLTETTE A VILÁGOT!

  A tisztelt Köves Slomo rabbi nyilatkozta; nem pontos idézettel – a Vona G. soha nem partner a zsidósággal mert ösztönszerűen gyűlölködő, nem békéltethető!

  NEM!

  Jézus Krisztus minden teremtmény fölött – MEGVÁLTÓ!

  A “törvény” – valóban igaz – nem szenteli meg Vona G. urat!
  De, a KEGYELEM = IGEN!

  Kedves Kalmár Péter!


  Keresse fel a “KEGYELMET”- szinte bizonyosan hiszem; VÁRJA ÖNT!

  Lépten nyomon kibukik a művészet – mára bűzlő szennyese!

  Segítsek?
  Imádkozzak Önnel?

  üdv. Dóra.

 27. üdv. tisztelt Péter.

  jól van?

  nincsenek terhek, jelen van és van – jövő!

  ott, az Univerzumban, nem adatott még ki közlemény a “Trón fosztásról”!

  győzelemről szól a tudósítás!

  üdv. tisztelt Péter.

 28. üdv. tisztelt Péter.

  nem válaszolt egyetlen egyszer sem.

  tényleg idiótának tart?

  Isten Atya sok személyhez elküldött – önhöz is.

  fogunk találkozni, egészen biztos.

  ne feledje – gondolatainak sokaságába – a múlt szemetére, nem építhetünk palotát!
  üdv. Dóra.

 29. Üdv.

  az a változás állt be, mostanra – Izrael fővárosa – Jeruzsálem lett!

  és ember áldozat is lett!
  és emberek sokaságának áldozata is lesz,… csak az elme fogyatékkal élő nem látja!

  kedves Péter!

  sűrűbbé lett a sűrű!

  legyen áldásaiban áldott, bőkezű és bölcsességében teljesen kinyilatkoztató, átadó, becsületes MŰVÉSZ FÉRFI!

  hallelujah.

  üdv. Dóra.

 30. üdv. kedves Péter!

  Nekem, a nem zsidónak, hamarosan kitelik az év!
  le is zárom, tisztelettel és jó kívánságokkal!
  épüljön, gyarapodjon és “térjen meg” lehetőség szerint, a Szeretet Urához, megtestesítőjéhez – Jézushoz!

  kérem – bocsásson meg – kéretlen és műveletlen viselkedésemért!

  “takarítsa el” bátran firkálmányaimat!
  Salom!

  Dóra.

 31. Kedves Péter!

  A “Startlap” most éppen Oszter Sándor úrról harsog!

  Mi másról hiszen, “liberál” és “kibabrál” – a mienjéből, a sajátjából és mind örökké!

  Ez 2018. “fényében” kiteljesedni kívánó értéke – szele Armageddon-nak!

  Mindegy miért vágott bele a “Kerényi” -be!

  Most már legyen “becsületes”! – Ragaszkodóan!
  Fusson utána az Úr Jézus Krisztusnak! – Kiáltsa; Uram – kérlek várj meg, “leültem” – várj meg! – Jövök! – Jövök!

  Maradok tisztelettel és bocsánatot kérve; Dóra.

  Mottó – részleges idézettekkel ->

  Nem kifizetődő – becsületes állampolgárnak lenni!

  Apám!
  Mondta; “fiam – becsület csak egyetlen egy van”!
  “El ne tékozold”!

  Apám – frontot járt! – Hadi fogságot! – Besorozták! – “Ölni”!
  Börtönt viselt! – Elveiért! – “Rossz elvei voltak” ?

  És bölcs volt!
  És igen szeretett!

  Szeressük gyermekeinket! – Megigazulva! – Elengedve a múltat – hitvány, igásító tetteivel!
  Nagyon szeressük! – Jobban mint valaha szerették – gyerekeiket!

  Bizony mondom; szeressed újjá születve gyermekeidet!

  Akinek van füle az hallja!
  Hittel kaptam, hittel át is adtam!
  Isten engem úgy segéljen!
  Jézus a Krisztus nevében!

  Ámen. … Hallelujah.

  Mottó és idézet vége!

  Isten Áldja!

  Békesség!

 32. üdv. tisztelt kedves K. Péter.

  sok változás nem történt máig a kürtök zengésén túl!
  ezt találtam, lenn a kis videóban – beszélnek és csak beszélnek a “maszatoló hölgyek” akik akkor is maszatoltak és most is maszaolnak vagy maszatoltatnak velük!

  file:///C:/Users/Ny%C3%ADri%20csal%C3%A1d/Downloads/Valami%20nagyon%20szokatlan%20t%C3%B6rt%C3%A9nt%20Miskolc%20felett%20_%20NLCaf%C3%A9.html

  tehát ez a kis videó pld. Kálmán úr hölgy szemszögét feltárva – mondja el; lélegzetvételre sem állott meg senki sőt, kifejezetten szélesítik újúlt erőbevetéssel a “bűn” folyamát!
  NEM LEHET MEGÚSZNI!
  EGYETLEN NAGY és széles “örvény” ez a “folyam” – pattalan , mozgó, nagy “örvény”!

  tisztelt kedves K. Péter!

  a lelki ismeret mögöttese; Isten Atya!
  Ő!
  “A” Háládatosság!

  maradok tisztelettel és sok jót áldást kívánva; Dóra!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s